Deze cursus is verlopen

Symposium Ouderenzorg 'Good Goan'

De focus van het symposium ligt op samenwerking in de regio Twente, rondom de dementerende oudere. Na een succesvolle bijeenkomsten als “Samen verbeteren we de ouderenzorg” en het project “24 met”, is het tijd bevindingen en aanbevelingen in de praktijk te brengen. De samenwerking van huisartsenorganisaties met bijvoorbeeld geriaters, specialisten ouderengeneeskunde (SO) en ergotherapeuten neemt steeds verder toe....

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis
Opmerking :Enkel bij te laat afmelden wordt 50,00 euro in rekening gebracht

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 60 %
Kennis en wetenschap 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

De focus van het symposium ligt op samenwerking in de regio Twente, rondom de dementerende oudere.
Na een succesvolle bijeenkomsten als “Samen verbeteren we de ouderenzorg” en het project “24 met”, is het tijd bevindingen en aanbevelingen in de praktijk te brengen. De samenwerking van huisartsenorganisaties met bijvoorbeeld geriaters, specialisten ouderengeneeskunde (SO) en ergotherapeuten neemt steeds verder toe. Thema’s als acute opnames, consultatie, diagnosestelling, veerkracht en levenseinde zijn aan de orde van de dag. Waar staan we op dit moment in Twente als het gaat om ouderenzorg?
Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland (THOON), de Federatie Eerstelijnszorg Almelo en omstreken (FEA) en Menzis hebben de handen ineengeslagen om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Met als doel samenwerking binnen de ouderenzorg, hetgeen de kwaliteit ten goede komt.
Aan de hand van de dementerende mens, passeren interessante thema’s rondom ouderenzorg de revue. Kennen we elkaars expertise en vinden we elkaar al goed genoeg?
Het inhoudelijke programma, zoals dat hieronder is beschreven, bestaat uit een plenaire sessie en diverse interessante workshops die u in de gelegenheid stellen om uw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Tijdens het symposium is de samenwerking een belangrijk thema. Onder andere specialisten ouderengeneeskunde, kaderhuisartsen, POH’s ouderenzorg, ergotherapeuten, ouderenpsychiaters, psychologen en zorgregelaars zullen ons op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Programma

Tijdstip 17.30 - 21.30 uur 

WDH Twente IA06-380

n.wools@huisartsenkringtwente.nl
100, H. Hartstralaan, HENGELO, 7555PJ