Deze cursus is verlopen

Longgeluiden 3.0

Respiratorius

SAM is een pop die beschikt over een bibliotheek met longgeluiden die beluisterd kunnen worden met een stethoscoop. Alle deelnemers kunnen meeluisteren via koptelefoons. Onder begeleiding van de longarts worden de diagnostiek en anamnese van verschillende longaandoeningen interactief besproken. De waarde van het beluisteren van longgeluiden en de interpretatie hiervan krijgen ruim de aandacht. Deze workshop biedt alle ruimte voor discussie...

Gratis
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
07 May 2018
06 May 2019
2 Punten
ABC1
Huisarts
07 May 2018
06 May 2019
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
07 May 2018
06 May 2019
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
07 May 2018
06 May 2019
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Aan de hand van een pop en bijbehorende software wordt, onder begeleiding van de longarts, de diagnostiek en anamnese van diverse longaandoeningen interactief besproken.

De waarde van het beluisteren van longgeluiden en de interpretatie hiervan wordt uitgebreid besproken in een theoretisch gedeelte en toegepast in een praktisch gedeelte met casuïstiek.

Deze workshop biedt, door middel van een praktische interactieve training, alle ruimte voor discussie en oefening.

Inleiding

SAM is een pop die beschikt over een bibliotheek met longgeluiden die beluisterd kunnen worden met een stethoscoop. Alle deelnemers kunnen meeluisteren via koptelefoons. Onder begeleiding van de longarts worden de diagnostiek en anamnese van verschillende longaandoeningen interactief besproken.

De waarde van het beluisteren van longgeluiden en de interpretatie hiervan krijgen ruim de aandacht. Deze workshop biedt alle ruimte voor discussie en oefening en maakt het tot een praktische interactieve training.


Voor deze cursus kunt u via de 'inschrijven' knop ook uw interesse aangeven bij de aanbieder. Geef dan aan in welke gewenste provincie en binnen welke zorggroep u de cursus zou willen laten plaatsvinden.

Programma

17.30 uur Ontvangst met broodjes 

17.45 uur Nascholing “Longgeluiden 3.0”

        Suzanne Verbeek, physician assistant, Groene Hart Ziekenhuis, Gouda

18.45 uur Pauze 

19.00 uur Vervolg nascholing

20.00 uur Einde bijeenkomst

AstraZeneca BV

jeanette.vandenberg@astrazeneca.com
582, Prinses Beatrixlaan, Den Haag, 2595BM