Aan de slag met CVRM

De HZD biedt een nieuw zorgprogramma CVRM aan. Tijdens deze voorlichtingsavond ‘Aan de slag met CVRM’ willen we geïnteresseerde praktijken informatie geven over de inhoud van het zorgprogramma. Vragen die onder andere tijdens deze avond beantwoord worden zijn:  Welke patiënten kunnen worden geïncludeerd in het zorgprogramma? Hoe zit het met gedeelde zorg met een specialist? Hoe is de financiering geregeld? Hoe zet je het beste...

35
2 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 35

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Aan de orde komt:

  • Waarom het Cardiovasculair Risicomanagement
  • Wie komt in aanmerking voor CVRM-keten
  • Risicoprofiel; vastleggen en interpreteren
  • Consultvoering
  • Welke interventies zijn mogelijk


Inleiding

De HZD biedt een nieuw zorgprogramma CVRM aan. Tijdens deze voorlichtingsavond ‘Aan de slag met CVRM’ willen we geïnteresseerde praktijken informatie geven over de inhoud van het zorgprogramma. Vragen die onder andere tijdens deze avond beantwoord worden zijn: 


  • Welke patiënten kunnen worden geïncludeerd in het zorgprogramma?
  • Hoe zit het met gedeelde zorg met een specialist?
  • Hoe is de financiering geregeld?
  • Hoe zet je het beste een CVRM spreekuur op met duidelijke taakverdeling binnen de praktijk? 


Deze cursus is 'in company' te boeken op locatie. Contactgegevens krijgt u via de 'inschrijven' button of onderaan deze pagina.

Programma

17.30 uur

Stefan Meinema (directeur bedrijfsvoering) heet u welkom en voorziet u van het laatste nieuws over de overeenkomst CVRM en de afspraken met de zorgverzekeraar.


17.45 uur

Marcel de Vijlder (huisarts, expertteam CVRM en hoofdredacteur zorgprogramma) introduceert het zorgprogramma en geeft toelichting op de inhoud, zoals welke patiënten worden geïncludeerd? Wat zijn de plannen voor 2016 voor de uitwerking van transmurale werkafspraken? 


18.30 uur

Pauze en buffet (Laat het ons even weten als er specifieke dieetwensen zijn)


19.30 uur

Linda Smit (verpleegkundig consulent) introduceert de organisatie van CVRM in de praktijk. Het stappenplan wordt doorgenomen aan de hand van praktijkcasuïstiek: hoe een CVRM-spreekuur op te zetten met een duidelijke taakverdeling binnen de praktijk? Wat komt er allemaal bij kijken? Wie en wat biedt gewenste hulp en ondersteuning? 

Jannicke Simmelink (Calculus) laat vervolgens zien hoe u handig gebruikmaakt van het CVRM-rapport in VIPLive en geeft tips & trucs voor de patiëntselectie en het inkaarten van patiënten. We sluiten de bijeenkomst af met ruimte voor vragen en discussie.

Leerdoelen

Na de cursus kun je:

  • Bepalen hoe groot het risico is op een hart- en vaatziekte
  • Bepalen welke interventies zinvol zijn
  • Bepalen wie in aanmerking komt voor het CVRM
  • Het consult zodanig inrichten dat je voldoende tijd heb om iemand te motiveren
  • Zelfstandig een risicoprofiel opstellen en het CVRM-consult adequaat uitvoeren


Dokter Drenthe

Dokter Drenthe is de regio-organisatie voor Drentse huisartsen, voorheen bekend als Huisartsenzorg Drenthe (HZD). We zijn de overkoepelende en ondersteunende organisatie voor de Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD: 4 spoedposten), de ketenzorg en de dagpraktijken. Met 150 collega's werken we samen om de huisartsenzorg in Drenthe 24/7 te organiseren.
scholing@dokterdrenthe.nl
0880504000
44, Stationsstraat, Assen, 9401KX