Deze cursus is verlopen

Dé cursus over huidkanker

huid

De huidkanker epidemie, samenhangend met de vergrijzing van een relatief welvarende generatie, staat voor de deur en zal over 10 jaar haar hoogtepunt bereiken. Er worden nu al 50.000 basaalcelcarcinomen en ruim 5000 melanomen per jaar gediagnostiseerd. Daarbij is de verwachting dat huisartsen een toenemende rol gaan spelen in de vroegdiagnostiek en behandeling. Uit enquêtes van de dermatoscopie cursussen is gebleken dat de deelnemers graag...

495
11 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 495

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
11 Punten
ABC1
Huisarts
11 Punten
ABC1
Physician Assistant
11 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
11 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

De cursus is bedoeld als een praktische training. De eerste dag komt de blote-oog diagnostiek uitgebreid aan bod, culminerend in een spannende quiz. Verder is er een computermodule om de voor de 1ste lijn relevante punten uit de richtlijn te oefenen.

De tweede dag wordt de kennis aangevuld met scholing in de dermatoscopie. Het programma op dag 2 eindigt om 15.00 uur. Na de cursus krijgt u 4 weken de tijd om thuis verder te oefenen m.b.v. een ca. 2 uur durend e-learningprogramma.

Inleiding

De huidkanker epidemie, samenhangend met de vergrijzing van een relatief welvarende generatie, staat voor de deur en zal over 10 jaar haar hoogtepunt bereiken. Er worden nu al 50.000 basaalcelcarcinomen en ruim 5000 melanomen per jaar gediagnostiseerd. Daarbij is de verwachting dat huisartsen een toenemende rol gaan spelen in de vroegdiagnostiek en behandeling. Uit enquêtes van de dermatoscopie cursussen is gebleken dat de deelnemers graag méér blote-oog diagnostiek als inleiding tot de dermatoscopie zouden willen hebben. Hierop anticiperen wij nu met deze complete tweedaagse cursus.

Ook de Richtlijnen Melanoom uit 2012, Basaalcelcarcinoom, Plaveiselcelcarcinoom en Aktinische keratose staan op het programma, voor zover relevant.

De Richtlijn Melanoom 2012 bevat de aanbeveling zich te bekwamen in de dermatoscopie, mede omdat gebleken is dat de diagnostische accuratesse alleen toeneemt bij clinici die een formele training hebben gehad. Dermatoscopie is een aanvullende techniek op de blote-oog diagnostiek. De blote-oog-diagnostiek moet eerst worden geoptimaliseerd om rendement te hebben van de toepassing van dermatoscopie.

Boerhaave Nascholing

boerhaavenascholing@lumc.nll
21, Hippocratespad, LEIDEN, 2333ZD