Efficiënt vergaderen

vergadereneffectief vergaderenvergaderingvergaderingenEfficiënt vergaderen

Eindeloos vergaderen, vergaderingen die te laat starten en vervolgens uitlopen. Het zijn allemaal welbekende problemen. Deze nascholing biedt u tips om efficiënt vergaderen voor eens en altijd door te voeren in uw team, hagro of in een ander samenwerkingsverband.

399
4 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 399
Kortingen
€ 199
Alleen voor leden
€ 110
voor aios

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
4 Punten
ABC1
Doktersassistent
4 Punten
CADD
Huisarts
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
4 Punten
ABC1
Praktijkmanager
4 Punten
KPM

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %
Organisatie en financiering 60 %

Sprekers

Lucie Douwes Dekker

Trainer
Lucie Douwes Dekker was tot 1995 huisarts maar zwichtte voor haar oude liefde: het opleiden. Zij houdt zich bezig met dezelfde thematiek als Theo Bollerman, maar is daarbij ook gespecialiseerd in de relatie tussen zorgverlener en patiënt.

Theo Bollerman

Trainer
Theo Bollerman begon in 1982 met zijn adviesbureau en richt zich sinds 1992 op de gezondheidszorg. Naast het geven van workshops en lezingen begeleidt hij veelvuldig besturen, hagro’s en soortgelijke groepen bij beleidsontwikkeling en managementvraagstukken.

Doelen

Kennismaken met hulpmiddelen en handvatten om het overleg te optimaliseren.
Optimaliseren van de voorbereiding- en agenderingstechnieken.
Structurerende technieken tijdens de vergadering onder de knie krijgen.
Omschrijving

Inhoud

Oplossingen voor ‘vergaderproblemen’ liggen niet altijd voor de hand, en een eenmaal ontstane vergadercultuur lijkt moeilijk te veranderen. Efficiënt vergaderen is echter wel te leren. Dankzij de combinatie van vergadertips en het uitvoerig behandelen van uw vragen, beschikt u na afloop over voldoende handvatten om vergaderingen voortaan soepel en snel te laten verlopen.

Programma

Na een korte inleiding en uiteenzetting van de doelen inventariseren we de praktijkvragen. De door u aangedragen vragen en problemen vormen, samen met tien onfeilbare vergadertips, de rode draad van de nascholing. Als vergadertips komen onder meer aan de orde: werk met vergaderdoelstellingen, benut de methode van de voorleggen en dwing iedereen zich goed voor te bereiden.

Bijzonderheden

Op aanvraag: in company

Deze nascholing wordt op aanvraag op een door u gewenste locatie gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.


Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL