Deze cursus is verlopen

Training Crucial Conversations; vaardigheden voor gesprekken die er echt toe doen.

Deze bijzondere training is gericht op het beheersen van gesprekken, waarbij veel op het spel staat, de meningen uiteen lopen en de emoties hoog kunnen oplopen. Het zijn vaak belangrijke gesprekken, bepalend voor de toekomst. Helaas zijn we op de meest belangrijke momenten meestal niet op ons best en ontstaat er vecht- of vluchtgedrag. Crucial Conversations biedt een set van vaardigheden om deze gevoelige gesprekken goed te kunnen voeren met...

Gratis
12 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Gratis
Opmerking :totale investering training 1.150 ex btw , incl lespakket (t.w.v. 215) Er is geen sprake van inschrijfgeld.

Beroepen

Anesthesioloog
23 Nov 2017
22 Nov 2018
12 Punten
ABAN
Arts
23 Nov 2017
22 Nov 2018
12 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
23 Nov 2017
22 Nov 2018
12 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
23 Nov 2017
22 Nov 2018
12 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
23 Nov 2017
22 Nov 2018
12 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 60 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Crucial Conversations is ontstaan uit 30 jaar eigen onderzoek wat heeft geleid tot een praktisch en toepasbaar model, bestaande uit 9 afzonderlijke vaardigheden. De vaardigheden zijn los van elkaar ook al bijzonder nuttig, waarmee u het persoonlijk functioneren meteen kunt versterken. Wie chronologisch het geheel van de 9 vaardigheden kan toepassen gaat een enorme slag in effectiviteit, samenwerking en relatieopbouw maken. De dagen zijn van 09:00 tot 17:00 uur. De eerste 4 vaardigheden worden op dag 1 behandeld en zijn gericht op jezelf. Wat wil je echt met de situatie, wat is jouw communicatiepatroon, welke beeld van de werkelijkheid heb je, hoe pak je het gesprek aan, met welke intenties? Op dag 2 volgen de 4 vaardigheden die vooral over de ander gaan, met onder andere het creëren van veiligheid voor de ander om zich echt uit te spreken en het leren luisteren en reageren om een echte oplossingsgerichte dialoog aan te kunnen gaan. De laatste en 9e vaardigheid is een bijzondere: actie! Hoe rond u een positieve crucial conversation af, met heldere afspraken. Tenslotte moet het leiden tot zichtbare resultaten.

Inleiding

Deze bijzondere training is gericht op het beheersen van gesprekken, waarbij veel op het spel staat, de meningen uiteen lopen en de emoties hoog kunnen oplopen. Het zijn vaak belangrijke gesprekken, bepalend voor de toekomst. Helaas zijn we op de meest belangrijke momenten meestal niet op ons best en ontstaat er vecht- of vluchtgedrag. Crucial Conversations biedt een set van vaardigheden om deze gevoelige gesprekken goed te kunnen voeren met behoud van de relatie. Stel dat iedereen in uw organisatie de vaardigheden heeft om zich open een eerlijk uit te durven spreken, met respect voor de ander. Wat betekent dat voor de organisatiecultuur en het halen van doelstellingen?

Leerdoelen

Het leerdoel van de training Crucial Conversations is het ontwikkelen van vaardigheden die leiden tot het beter functioneren van de deelnemers als individu, als team én als organisatie.

- De deelnemer leert overtuigend te spreken, zonder daarbij dwingend over te komen.

- De deelnemer leert teamwork te stimuleren, met als gevolg dat het beslissingsproces binnen het team en de organisatie beter verloopt.

- De deelnemer leert te bouwen aan acceptatie en vertrouwen. Dit, in plaats van weerstand te bieden.

- De deelnemer leert meningsverschillen op te lossen, zowel op individueel als teamniveau.

VitalTalent B.V.

info@vitalsmarts.nl
113, Oude Nieuwveenseweg, B, Nieuwveen, 2441CT