Deze cursus is verlopen

De Veerkrachtige Huisarts

Hoe houdt u zich als huisarts staande in een omgeving waar de werkdruk hoog is, er veel van u wordt gevraagd en de dynamiek zeer veranderlijk is? Wordt u geleefd door deze toenemende complexiteit? Of hebt u zelf de regie in de dagelijkse praktijk? Met deze training vergroot u uw veerkracht en weerbaarheid .

600
3 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 600
Opmerking :Aios tarief: €200,-
Kortingen
€ 275
Alleen voor leden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Jan 2018
31 Dec 2018
3 Punten
ABC1
Huisarts
01 Jan 2018
31 Dec 2018
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Jan 2018
31 Dec 2018
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Jan 2018
31 Dec 2018
3 Punten
ABC1

Competenties

Communicatie 80 %
Professionaliteit en kwaliteit 60 %
Organisatie en financiering 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze training richt zich op het vergroten van uw veerkracht: gezonder leren omgaan met werkdruk en stressituaties en het verstevigen van de effectiviteit in de dienstverlening. Veerkracht draagt bij aan weerbaarheid. Door bewustwording van intenties en gedrag, bent u in staat gerichtere en duidelijkere keuzes te maken. U krijgt concrete handvatten aangereikt, die u direct kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk.


Wetenschappelijk bewezen inzichten van mindfulness en de HeartMath-methode vormen de basis van deze training.

  • Mindfulness, ofwel opmerkzaamheid, staat voor gerichte aandacht in het hier en nu. Het geeft u grip op beperkende gewoontes in denken, doen en gevoel. Mindfulness-vaardigheden bieden inzicht in bewust kijken en bewust kiezen voor gedrag.
  • De HeartMath-methode richt zich op hoe de kracht van het hart de gevolgen van stress op het lichaam in het moment kan verminderen. Juist door de signalen van hoofd, hart en lichaam volledig te benutten, kan veerkracht worden versterkt.


Trainer:


Nynke Pacanda (CPCC, Partner Buschman Consultancy BV) studeerde arbeids- en organisatiepsychologie en werkt als organisatieadviseur,                         

internationaal gecertificeerd coach en trainer graag met mensen aan leiderschap en teamontwikkeling. Haar bijzondere interesse ligt op het vlak 

van ‘embodied leadership’. Leiderschap van nu gaat verder dan intellectuele capaciteiten alleen. De focus ligt steeds meer op hóe je als leider 

aanwezig bent, op bewustwording en integratie van je volle impact en potentieel.


Deze cursus is alleen op aanvraag (in company).

Inleiding

Hoe houdt u zich als huisarts staande in een omgeving waar de werkdruk hoog is, er veel van u wordt gevraagd en de dynamiek zeer veranderlijk is? Wordt u geleefd door deze toenemende complexiteit? Of hebt u zelf de regie in de dagelijkse praktijk? Met deze training vergroot u uw veerkracht en weerbaarheid.

Leerdoelen

  • U leert steviger de regie te nemen over uw persoonlijke/professionele leven.
  • U leert mentaal sterker en weerbaarder te zijn en bewuster voor gedrag te kiezen, ongeacht de situatie of context.
  • U krijgt beter inzicht in uzelf en anderen en ontwikkelt meer sensitiviteit in contact met patiënten.

Twee maanden na afloop van de training bespreekt de trainer in een telefonische afspraak de resultaten en toepassing in de praktijk, en biedt ondersteuning waar dat gewenst is.

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL