Deze cursus is verlopen

Organiseer je praktijk

Voor een goed georganiseerde praktijk zijn er drie onderdelen die goed geregeld moeten zijn: taken, tools en tijd. Ze komen in deze workshop uitgebreid aan bod. U leert uw werk sneller, slimmer en efficiënter te organiseren en hierdoor creëert u meer rust en overzicht voor uzelf.  Ook op aanvraag: in company Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U...

210
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 210
Opmerking :Leden € 210,- / Aios € 120,- / Niet-leden € 400,-

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Organisatie en financiering 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Naast visites en spreekuren kent het beroep van huisarts nog vele andere werkzaamheden. Denk aan het verwerken van post, de administratie, vergaderen, overleg in het kader van ketenzorg en het werken aan projecten. U leert hoe u de regie behoudt over deze taken. Vervolgens krijgt u tips om sneller en efficiënter te werken met behulp van tools. Tot slot bekijken we samen hoe u uw tijd slim kunt organiseren.

De workshop richt zich op het organiseren van drie onderdelen: taken, tools en tijd. Wat komt er per onderdeel aan bod?

Taken:

  • Verwerken van alles wat op je af komt
  • Het inrichten van een 100 procent betrouwbaar systeem (Tweede Brein)
  • Keuzes maken en prioriteiten stellen
  • Taken sneller uitvoeren
  • Inrichting werkplek

Tools:

  • 100 procent overzicht digitaal (Evernote)
  • Iedere dag je inbox leeg
  • Slimme tips en handige software
  • Tijd:

Een groot deel van de dag wordt bepaald door de zorgvraag van patiënten. Dit is vraaggestuurd en hier heb je weinig invloed op, maar je kunt wel zelf kiezen wanneer en hoe lang precies spreekuren zijn en wanneer je andere taken doet. Hoe zorg je ervoor dat administratie en andere taken snel en efficiënt gebeuren? Het volgende komt aan bod:

  • Indeling van je dag
  • Managen van onderbrekingen en omgaan met tijdverslinders
  • Bepalen wat je zelf doet en uitbesteed (aan medewerkers of extern).


Trainers:


Marcel van den Berg is trainer, consultant en ondernemer. Hij heeft brede werkervaring in verschillende functies in binnen- en buitenland. Marcel coachte de afgelopen jaren honderden mensen in slimmer werken en tijd besparen. Zijn vrouw is huisarts en door haar verhalen en ervaringen kwam hij op het idee om ‘Organiseer je Praktijk’ op te richten en huisartsen en andere praktijkhouders te helpen.

Bart Timmers is huisarts(opleider) in 's-Heerenberg. Hij past al jaren methoden en principes over slimmer werken toe in zijn eigen praktijk. Hij is een veelgevraagd spreker op congressen en geeft regelmatig workshops. Hij is expert op het gebied van e-Health en het gebruik van apps in de medische praktijk.


Ook op aanvraag: in company

Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Inleiding

Voor een goed georganiseerde praktijk zijn er drie onderdelen die goed geregeld moeten zijn: taken, tools en tijd. Ze komen in deze workshop uitgebreid aan bod. U leert uw werk sneller, slimmer en efficiënter te organiseren en hierdoor creëert u meer rust en overzicht voor uzelf.


Ook op aanvraag: in company

Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen.

Leerdoelen

  • U leert regie te houden over de diverse taken binnen de praktijkorganisatie.
  • U leert uw werk sneller, slimmer en efficienter te organiseren.
  • U creëert meer overzicht en rust.

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL