Het rode oog - diagnostiek en behandeling

rood oogrode oogrode ogenbehandeling rood oogdiagnostiek rood oog

U leert een rood oog te beoordelen met de NHG-Standaard Het rode oog en oogtrauma (2017). Daarnaast wordt behandeling besproken en leert u verschil te maken tussen onschuldige en ernstige oogaandoeningen.

523 per jaar
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Abonnement € 523 per jaar
Opmerking :Plus abonnement voor € 628,- per jaar

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1, NVAVG
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1, NVAVG
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Communicatie 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %

Sprekers

Drs. A.M. van Atten

Waarnemend huisarts
Marieke van Atten is waarnemend huisarts in Amsterdam en omstreken. Ze heeft veel gewerkt in achterstandswijken. Voor haar opleiding tot huisarts heeft ze gewerkt in asielzoekerscentra, als ANIOS interne geneeskunde, kindergeneeskunde en cardiologie en in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Ze schrijft al vele jaren cursussen voor CME-Online vanuit een brede interesse in alle huisartsgerelateerde onderwerpen.

Doelen

Na het volgen van de cursus: kunt u uw anamnese en oogonderzoek uitvoeren volgens het diagnostisch algoritme in de NHG-Standaard ‘het rode oog en oogtrauma’.
Kunt u de nieuwste inzichten in het niet-medicamenteus en medicamenteus beleid van de verschillende vormen van het rode oog benoemen.
Weet u hoe te handelen bij het verwijderen van corpus alienum en roestring.
Kunt u de alarmsymptomen benoemen die verwijzing op korte termijn behoeven.
Kunt u de belangrijkste oorzaken van een rood oog bij kinderen benoemen.
Kunt u adequaat verwijzen naar oogarts, contactlensspecialist of dermatoloog.
Omschrijving

Een rood oog is een frequent voorkomende klacht in de huisartspraktijk. Een huisarts ziet in een normpraktijk twee tot drie patiënten per week met deze klacht. De meeste consulten zijn eenmalig. Het is echter belangrijk het onderscheid te kennen tussen onschuldige, self-limiting aandoeningen en ernstige oogaandoeningen. In deze cursus komen verschillende verschijningsvormen van het rode oog en hun epidemiologie en etiologie aan de orde. U leert een rood oog te beoordelen aan de hand van het diagnostisch algoritme uit de NHG-Standaard Het rode oog en oogtrauma (2017). Daarnaast worden de niet-medicamenteuze en medicamenteuze behandeling besproken en leert u de inschatting te maken tussen onschuldige en ernstige oogaandoeningen.


CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ