E-learning: ADEPD

ADEPD

Wat biedt de PIN u? U leert de algemene principes van ADEPD en hoe om te gaan met de implementatie in uw eigen praktijk. Daarnaast is er aandacht voor de uitgangspunten, knelpunten en adviezen rondom het registreren volgens ADEPD. Ook worden de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot het registreren besproken. Per HIS kan de invoering en de uitvoering van bepaalde onderwerpen verschillen.

Gratis
1 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis
Opmerking :Gratis. Inloggen aanbieder alleen met lidmaatschap NHG.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
1 Punten
ABC1
Huisarts
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
1 Punten
ABC1

Competenties

Organisatie en financiering 100 %
Omschrijving

De PIN is gebaseerd op de richtlijn ADEPD, die beschrijft hoe u het best informatie in het elektronisch patiëntendossier kunt vastleggen. Deze e-learning is geaccrediteerd voor 1 uur en is gratis toegankelijk voor huisartsen, aiossen en praktijkmedewerkers, mits zij NHG-lid zijn of een NHGaccount hebben.

Niet-leden kunnen het product aanschaffen voor € 47,-.

De verslaglegging volgens ADEPD is belangrijk, want:

• alle relevante patiëntengegevens zijn eenduidig en goed gestructureerd vastgelegd en snel terug te vinden;

• verschillende zorgverleners kunnen gegevens goed uitwisselen;

• uw HIS zal u beter ondersteunen bij consultvoering, medicatiebewaking, berekening van indicatoren, kwaliteitsrapportages et cetera.

 

De PIN behandelt alleen de algemene principes van de verslaglegging volgens ADEPD. Dit omdat per HIS de uitvoering van verschillende onderwerpen kan variëren. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij de gebruikersvereniging of HIS-leverancier.


Voordelen op een rijtje

De PIN biedt u en uw praktijkondersteuner vele praktische adviezen, hoe en waar u rele­vante informatie het beste in het EPD kunt vastleggen. Hierdoor kunt u uw relevante patiëntgegevens eenduidig, goed gestructureerd en snel terugvinden in uw HIS. Dit geeft u tevens een goede basis voor uitwisselbaarheid van gegevens tussen de verschillende zorgverleners. Tot slot biedt ADEPD ook hulp bij uw consulten, medicatiebewaking, berekening van indicatoren en kwaliteitsrapportages.

 


Inleiding

Wat biedt de PIN u?

U leert de algemene principes van ADEPD en hoe om te gaan met de implementatie in uw eigen praktijk. Daarnaast is er aandacht voor de uitgangspunten, knelpunten en adviezen rondom het registreren volgens ADEPD. Ook worden de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot het registreren besproken. Per HIS kan de invoering en de uitvoering van bepaalde onderwerpen verschillen.


SeksHag

sekshag@nhg.org
54, Condensatorweg, Amsterdam, 1014AX