Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • 12e nascholingscursus cardiologie voor huisartsen

  Geachte collega,

  Van maandag 12 t/m woensdag 14 november 2018 wordt de 12e versie van de 'Nascholingscursus Cardiologie voor Huisartsen’ op Schiermonnikoog georganiseerd met als congreslocatie ‘hotel van der Werff’.

  De cursus werd voor het eerst in 2000 onder auspiciën van International Congress Consultancy b.v. georganiseerd en leidde tot een zeer hoge waardering onder de cursisten. De cursus werd hierna opgenomen in het vaste cursusprogramma van ICC. 


  Bij het College voor Accreditering Huisartsen van de KNMG is wederom accreditering aangevraagd voor 16 punten nascholing.


  Dit arrangement is inclusief:

  • transfer per bus van de pont naar het hotel v.v.
  • kamer vanaf zondag namiddag 11 t/m woensdagochtend 14 november 2018
  • alle maaltijden in hotel van der Werff (ook diner op zondag en lunchpakket op woensdag)  Sprekers:


  • dr Nicoline T. van den Broek Huisarts/ hoofddocent Groningen

  Universitair docent UMCG

  • dr Paul R.M. van Dijkman Cardioloog

  Opleider cardiologie

  Haaglanden Medisch Centrum Den Haag

  Cardiologie centrum Voorschoten

  LUMC

  Maas F. van der Feen Huisarts / SCEN-arts , Wassenaar

  • Aafke Rensing Huisarts, Den Haag
  • dr Meredith I. Sedney Cardioloog

  St Maarten Medical Center (SMMC)

  Suriname

  • Soeresh T. Somer Cardioloog,

  Haaglanden Medisch Centrum, Den Haag


  place Schiermonnikoog
  add 16 punten
  euro_symbol € 800.00
  event 11-11-2018 tot 14-11-2018
  access_time 16:00 - 13:30

  € Verblijf in hotel Van Der Werff € 240,- per cursist € 240,- voor meereizende partner.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  11-11-2018 t/m 14-11-2018 16:00 - 13:30 Schiermonnikoog
  description

  Omschrijving

  Dit arrangement is inclusief: transfer per bus van de pont naar het hotel v.v. kamer vanaf zondag namiddag 11 t/m woensdagochtend 14 november 2018 alle maaltijden in hotel van der Werff (ook diner op zondag en lunchpakket op woensdag)


  Sociaal programma:


  Wad excursie

  • Tijdens de wad excursie maakt u niet alleen fysiek kennis met het wad (modder!), maar krijgt u ook uitleg over het ontstaan, de dynamiek en het belang van het wad voor mensen, dieren en planten. Schepnet en greep gaan mee om wormen, weekdieren, garnalen en vissen te vangen en te bekijken. Nodig: laarzen (te huur bij het Bezoekerscentrum) of hoge gymschoenen en een fiets.

  Jutten en Schelpen zoeken

  • Verhalen over het jutten van vroeger en nu, waarna u gezamenlijk het strand op gaat om zelf van alles te vinden. Wat de zee geeft is nooit te voorspellen, maar schelpen zijn gegarandeerd en soms ook hout, flessen (soms met brief) en meer. De gids verklaart de vondsten graag voor u, al dan niet versterkt door een jutterbittertje of frisdrank tijdens de tocht. Nodig: fiets. 

   

  Leer het eiland fietsend/wandelend kennen

  • Deze fiets- en wandeltochten verhalen over de boeiende geschiedenis van het dorp en de gevarieerde landschappen van het eiland, vol bijzondere planten en dieren. Eventueel nodig: fiets. 

   

  Vogels kijken voor beginners

  • Meer dan 300 vogelsoorten zijn er gedurende het jaar op ons eiland te zien, met in elk jaargetijde weer andere soorten. Per fiets gaat u op met een gids op pad om ze op te zoeken en te bekijken. Nodig: verrekijker (te huur bij het Bezoekerscentrum) en fiets.

   

  Groepstochten

  • Voor groepen van acht of meer personen verzorgt Paal 14 excursies naar wens, zowel wat betreft inhoud, tijd en plaats. (bijv. starten bij de veerboot)


  list

  Programma

  Op maandag 12 t/m dinsdag 13 november worden tijdens de ochtenden van 08.00-13.00 uur plenaire sessies gehouden, deels door de cardiologen en deels door collega-huisartsen.


  In de namiddag volgt steeds een workshop van 17.00-18.30 uur.


  Op woensdag 14 november staat alleen een ochtendprogramma gepland met hierin een 3eworkshop.

  De cursus eindigt op woensdagmiddag om 12.30 uur, zodat u met een inbegrepen lunchpakket nog met de pont van 13.30 uur naar het vasteland kunt gaan. Uiteraard kunt u uw verblijf op Schiermonnikoog ook verlengen.


  U wordt verwacht op zondag namiddag 11 november. De vertrektijden van de veerpont Lauwersoog-Schiermonnikoog zijn op deze dag: 15.30 uur en 18.30 uur.


  De vertrektijden van de veerpont Schiermonnikoog-Lauwersoog op woensdag 14 november zijn: 13.30 uur, 16.30 uur en 19.30 uur (kosten: € 13,05 per volw./ retour).


  Schiermonnikoog is een autovrij eiland. U kunt uw auto parkeren op 100 meter loopafstand van de veerpont in de hiervoor gebouwde parkeergarage (€ 5,- per dag).


  De bijzondere overtocht met de veerpont duurt 45 minuten. Bij aankomst op Schiermonnikoog staat de bus van hotel van der Werff op u te wachten.


  Op Schiermonnikoog kunt u op 150 m van het hotel fietsen huren. Een fiets op het eiland is onontbeerlijk.

  Inschrijving voor deze cursus sluit bij 32 cursisten.

  business

  Organisatie

  business International Congress Consultancy B.V.
  mail_outline icc@worldonline.nl
  place Leeksterweg 34 9301 AP Roden
  keyboard_arrow_up