• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Colon Opleiding

  De Colon Opleiding is reeds in 2012 gestart en richt zich op het aanbieden van adequate scholing op het gebied van colorectale pathologie en proctologie. De doelgroep is verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants met speciale interesse voor dit onderwerp. Deze opleiding wordt zowel inhoudelijk, logistiek als didactisch door professionals verzorgd.

  De opleiding biedt een glashelder curriculum met vaste sprekers waarbij de nadruk ligt op de patiëntenzorg en alle aspecten van colorectale pathologie en proctologie. Alle sprekers zijn experts op het deelgebied waarin zij lesgeven.

  place Rotterdam
  add 78.0 punten
  euro_symbol € 2,750.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  01-01-2022 t/m 01-01-2023 Onbekend Rotterdam
  description

  Omschrijving

  Inhoud opleiding

  ‘Alles over het colorectale aandoeningen en proctologie’. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met goed- en kwaadaardige afwijkingen van colon, rectum en anus te behandelen en te begeleiden. De opleiding wordt gegeven door professionals met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren. Het curriculum van de colonopleiding is opgebouwd uit 22 modules, verdeeld over 11 lesdagen en wordt afgesloten met een persoonlijke opdracht en een theoretische eindtoets. Iedere module wordt geëvalueerd. Duur van de opleiding is ruim 3 maanden. In deze 3 maanden wordt 66 uur contactonderwijs gegeven. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd 5 uur per week.

  Wij geven het certificaat Colon Opleiding af indien je aan de volgende verplichtingen hebt voldaan:

  • voldoende aanwezigheid tijdens de lesdagen (tenminste 12 lesdagen)
  • tenminste het cijfer 6 behaald te hebben voor zowel de schriftelijke eindtoets en als de presentatieopdracht

  Indien je niet aan deze voorwaarden hebt voldaan, kun je het certificaat niet behalen. De Stichting Colon Opleiding geeft geen bewijs van deelname af.


  Accreditatie

  Bij de volgende vakverenigingen wordt accreditatie aangevraagd:

  • V&VN door de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV)
  • V&VN door het Kwaliteitsregister Zorgprofessionals
  • NAPA voor de Physician assistants


  Toelatingseisen

  • Verpleegkundige, verpleegkundig specialist of physician assistant. Graag ontvangen wij voor aanvang van de opleiding een kopie diploma van je eerdere opleiding.
  • Indien je een andere opleiding hebt gedaan kun je in principe ook deelnemen aan de cursus. Wel vragen wij je dan eerst contact met ons op te nemen.


  Aanwezigheid

  Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt de aanwezigheid geregistreerd. Meer informatie hierover staat in de syllabus.

  Op 1 oktober 2020 start de opleiding voor de zesde keer. De lesdagen zijn op donderdag. Meer informatie over de data kun je vinden in het programma. 


  Locatie en bereikbaarheid

  De lessen worden gegeven op Parklaan 8 te Rotterdam. Indien de lessen op een andere locatie worden gegeven dan zullen we je hiervan tijdig op de hoogte stellen.

  De Parklaan is met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar: de tramhaltes Westplein en Kievitslaan bevinden zich op enkele minuten loopafstand en op 14 minuten loopafstand bevindt zich Metrostation Leuvehaven. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen we je graag naar www.9292ov.nl.

  Ook met de auto is de Parklaan goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten raden wij u aan om met het openbaar vervoer te komen. 

  Mocht je toch met de auto komen dan volgen hier twee goedkopere parkeertips:

  • Parkeertip 1: Parkeergarage Erasmusbrug aan de Gedempte Zalmhaven, vooraf reserveren via deze link: https://parkereninrotterdam.nl/
  • Parkeertip 2: APCOA PARKING Scheepvaartkwartier in de Van Vollenhovenstraat 5, bij deze parkeergarage hoef je niet vooraf te reserveren 


  Literatuur

  Voor de opleiding wordt het “Darmkanker” Het boek voor patiënt, familie en professional van W.W. Vrijland et al aanbevolen. Dit boek kost € 24,50 (Uitgeverij BSL, ISBN 978 90 313 81791).

  list

  Programma

  Ga naar https://medischeopleidingen.nl/colonopleiding/lesprogramma/ voor het volledige lesprogramma.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Kennis en inzicht krijgen in zowel goed- als kwaadaardige afwijkingen van colon, rectum en anus, de behandelingsopties, de mogelijkheden tot begeleiding en wat een aandoening betekent voor een patiënt. Tevens is er aandacht voor onderwerpen als epidemiologie, voeding, kwaliteit van zorg. Na het behalen van de eindtoets en een voldoende beoordeling van de persoonlijke opdracht wordt het certificaat afgegeven.


  business

  Organisatie

  business Stichting Medische Opleidingen
  mail_outline info@medischeopleidingen.nl
  place Stichting Medische Opleiding is onderdeel van XPlanation Point BV Westplein 12 t.a.v. Taco Klem 3016 BM ROTTERDAM
  keyboard_arrow_up