Deze cursus is verlopen

Echografiecursus voor aios

echografieechoechografist

Naast een diepgaande theoretische basis over echografie is veel oefenen in de praktijk de basis om echografie goed te leren.

995
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 995
Inclusief : Koffie, thee en lunch

Beroepen

Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
ABAN-C2
Arts klinische chemie
Accreditation in aanvraag
ABAN-C2
Arts nucleaire geneeskunde
Accreditation in aanvraag
ABAN-C2
Artsen | Mondziekten en kaakchirurgie (kaakchirurg)
Accreditation in aanvraag
ABAN-C2
Cardio-thoracale chirurgie
Accreditation in aanvraag
ABAN-C2

Competenties

Medische handelen 50 %
Kennis en wetenschap 50 %

Programma

Omschrijving

Deze echografiecursus is voor 2e jaars aios chirurgie, interne, urologie, plastische chirurgie, orthopedie en dermatologie. Ervaring met echografie is geen vereiste. Wij adviseren de stafleden van de opleidingsgroep ook te trainen zodat zij hulp en advies kunnen geven aan aios die gestart zijn met de echografie. Alle lesdagen worden verzorgd door een radioloog met veel theoretische- en praktijkkennis op het gebied van echografie ondersteund door dedicated echo laboranten.


Naast een diepgaande theoretische basis over echografie is veel oefenen in de praktijk de basis om echografie goed te leren. Om dit op een moderne en leuke manier voor elkaar te krijgen zal het echo apparaat net als een stethoscoop nabij de arts moeten zijn in plaats van op een verre en moeilijk vindbare plek in het ziekenhuis. Al onze cursisten krijgen na de eerste lesdag een geleend portable Philips Lumify echo apparaat voor een week mee zodat zij intensief kunnen oefenen.


In de tweede lesdag wordt dieper ingegaan op meer geavanceerde echo apparatuur en instellingen en zal de dag worden afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.


De cursus wordt gegeven in een groep van maximaal twaalf cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar veel interactie ontstaat tussen cursisten en docenten.

Stichting Medische Opleidingen

De huidige medische zorg vraagt steeds meer om focus en specialisatie. Stichting Medische Opleidingen Nederland heeft tot doel om artsen, medisch specialisten, huisartsen, flebologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, doktersassistenten en lifestylecoaches één of meerdaagse scholing aan te bieden in kleine klassen zodat er een optimale leeromgeving ontstaat. Al onze docenten zijn professionals in het vakgebied wat zij doceren
info@medischeopleidingen.nl
0613097844