Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Webinar Farmacogenetica; bent u er al in thuis?

  U vraagt zich vast wel eens af waarom een geneesmiddel niet adequaat werkzaam is of juist veel bijwerkingen vertoont bij uw patiënt. Logischerwijs wordt vaak getracht om de dosering aan te passen. Met farmacogenetisch onderzoek kan het aanpassen van doseringen en de keuze van medicatie nog specifieker afgestemd worden op de individuele patiënt. Een veelbelovend praktijkvoorbeeld is het voorkomen van ernstige bijwerkingen van chemotherapie.

  De combinatie van een DNA-profiel met een afwijkend of variërend gen en het gebruik van een specifiek geneesmiddel, zou in Nederland kunnen leiden tot de aanpassing van zo’n 200.000 recepten per jaar.

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 35.00
  access_time 20:00 - 21:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  12-10-2020 20:00 - 21:00 Online
  description

  Omschrijving

  In de chemotherapie wordt farmacogenetica steeds vaker gebruikt. Het wetenschapsveld heeft een enorme potentie voor de toekomst, maar blijft voor veel huisartsen vooralsnog een wat onduidelijk terrein. In deze nascholing krijgt u van een gedreven persoon uitleg over het belang van farmacogenetica. U krijgt duidelijkheid over hoe en wanneer u een farmacogenetisch onderzoek kunt aanvragen, wat de voordelen zijn, maar ook waar de beperkingen liggen. Aan de hand van een aantal casussen zal de farmacogenetica in de praktijk worden toegelicht.

  Een Webinar met een hoge informatiedichtheid: daar kunt u mee thuis blijven!

  gps_fixed

  Leerdoelen

  De deelnemer:

  • Krijgt een beeld van de geschiedenis, de huidige stand van zaken en toekomst van farmacogenetisch onderzoek;
  • Weet wat farmacogenetica inhoudt en wat de beperkingen zijn;
  • Krijgt inzicht in de achtergronden van de bepalingen en de manier van rapporteren;
  • Weet waar hij/zij aanvullende informatie betreffende farmacogenetica kan vinden;
  • Weet op basis van welke indicaties hij/zij dit onderzoek kan aanvragen;
  • Weet waar adviezen te vinden zijn voor het aanpassen van doseringen op basis van farmacogenetische resultaten, en waar deze adviezen op gebaseerd zijn.
  business

  Organisatie

  business Leerpunt KOEL
  phone 0786193068
  mail_outline secretariaat@leerpuntkoel.nl
  place IJsselmeer 34 3332 EX Zwijndrecht

  Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagiste, verloskundige et cetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiënten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Naast de klassikale (na)scholingen, zijn ook online (na)scholingen en webinars een vast onderdeel van het aanbod van Leerpunt KOEL.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up