• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • KOEL = COOL! MRI - Nieuwe ontwikkelingen in de diagnostische beeldvorming

  De mogelijkheden in het gebruik van beeldvormende technieken als MRI en CT-scan nemen in hoog tempo toe. Zo bieden ze steeds meer toepassingskansen voor vroegdiagnostiek en screening van maligniteiten. Ook kunnen ze worden ingezet als leidraad bij de bepaling van medisch beleid. De verwachting is dan ook dat de technieken de komende jaren meer en meer voor deze doeleinden ingezet zullen worden.

  Na afloop van deze scholing kunt u genieten van een heerlijk diner!

  place Rotterdam
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 159.00
  access_time 14:00 - 17:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  09-10-2020 14:00 - 17:00 Rotterdam
  description

  Omschrijving

  Dat hoogtechnologische beeldvormingstechnieken op korte termijn breder ingezet zullen worden, staat vast. Wanneer en in hoeverre dat precies gebeurt, hangt nog af van de uitkomsten van lopend wetenschappelijk onderzoek. Zodra dit gebeurt, zal dit echter van grote waarde zijn voor de screening en behandeling van onder meer prostaatcarcinoom, mammacarcinoom, coloncarcinoom en longcarcinoom bij rokers. Een ontwikkeling waar u liever vroeg dan laat in meegaat!

  Tijdens deze scholing geeft Erik Veldhuizen, radioloog bij het MRI-centrum, een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van beeldvormende technieken en het belang daarvan voor de huisarts.

  list

  Programma

  14.00-15.00 uur Casus prostaatcarcinoom en presentatie onderzoek MRI

  15.00-15.15 uur Pauze

  15.15- 16.30 uur Casus mammacarcinoom en presentatie MRI onderzoek

  16.30-16.45 uur Vragen rondje

  16.45-17.00 uur Afsluiting + evaluatie

  17.30 uur Start diner 

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze scholing bent u op de hoogte van:

  • de nieuwe ontwikkelingen in de beeldvorming
  • het Intercollegiaal overleg over de toepassing in de praktijk
  • het werkingsmechanisme MRI
  business

  Organisatie

  business Leerpunt KOEL
  phone 0786193068
  mail_outline secretariaat@leerpuntkoel.nl
  place IJsselmeer 34 3332 EX Zwijndrecht

  Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagiste, verloskundige et cetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiƫnten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Naast de klassikale (na)scholingen, zijn ook online (na)scholingen en webinars een vast onderdeel van het aanbod van Leerpunt KOEL.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up