• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • KOEL = COOL! Het vrouwenhart: dat tikt net even anders...

  Vrouwen met hartklachten worden vaak te laat herkend en lopen daardoor vaker noodzakelijke en adequate behandeling mis. Dit is geen kwestie van onachtzaamheid, maar een gevolg van onwetendheid dat hartklachten zich anders kunnen presenteren bij vrouwen dan bij mannen. Pas de laatste jaren is er steeds meer inzicht ontstaan in de verschillen tussen presentatie en behandeling van hartklachten bij vrouwen en mannen. Omdat huisartsen de eerste lijn bewaken, is het belangrijk dat zij kennis hebben van de signalen van hartproblemen bij vrouwen, zodat zij voortaan eerder de noodzakelijke en adequate behandeling krijgen.

  Na afloop van deze scholing kunt u genieten van een heerlijke lunch!

  place Rotterdam
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 159.00
  access_time 09:30 - 12:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  09-10-2020 09:30 - 12:30 Rotterdam
  description

  Omschrijving

  Dr. Loes M.A. Klieverik is cardioloog en zal tijdens deze scholing over het vrouwenhart aandacht besteden aan de anatomie, fysiologie, risicofactoren en klachtenpresentatie bij vrouwen, om zo inzicht te verschaffen in hartklachten bij vrouwen. Uiteraard ontbreekt de link met het ‘mannenhart’ niet.

  list

  Programma

  09.30-10.15 uur Introductie en presentatie

  10.15-10.30 uur Pauze

  10.30-11.15 uur Presentatie

  11.15-12.15 uur Plenair vragen beantwoorden

  12.15-12.30 uur Afsluiting + evaluatie

  12.30 uur Start lunch

  gps_fixed

  Leerdoelen

  U krijgt informatie over:

  • een andere uiting van cardiale klachten bij vrouwen.
  • een andere wijze van reageren op cardiale medicatie bij vrouwen.
  • tools om hier na de scholing effectiever mee om te gaan en alerter op te zijn.
  business

  Organisatie

  business Leerpunt KOEL
  phone 0786193068
  mail_outline secretariaat@leerpuntkoel.nl
  place IJsselmeer 34 3332 EX Zwijndrecht

  Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagiste, verloskundige et cetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiënten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Naast de klassikale (na)scholingen, zijn ook online (na)scholingen en webinars een vast onderdeel van het aanbod van Leerpunt KOEL.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up