• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Nascholing: Oncologie in de regio

  Terwijl de wetenschappelijke kennis over de behandeling van kanker almaar voortschrijdt en tot nieuwe behandelpraktijken leidt, is het voor kankerpatiënten zelf erg belangrijk dat ze behalve specialistisch ook persoonlijk worden bijgestaan en geadviseerd door hun vertrouwde huisarts.

  Om uw patiënt goed te kunnen helpen, is het van belang dat u goed op de hoogte bent van de specifieke situatie en behandeling van uw patiënt, en daarin samen optrekt met de specialist en omringende zorgverleners uit het zorgnetwerk.

  Tijdens deze scholing over oncologie in de regio – georganiseerd door oncologienetwerk Concord en het Erasmus MC Kanker Instituut – wordt u grondig geïnformeerd over de laatste kennis op het gebied van de oncologie, met bijzondere aandacht voor prostaat-, mamma- en coloncarcinoom, voor gynaecologische oncologie en voor immunotherapie bij een melanoom. Daarnaast staat de scholing in het teken van een vloeiende samenwerking tussen huisarts en specialist, en hoe deze samenwerking op te tuigen zodat hij geborgd blijft.

  place Rotterdam
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 60.00
  access_time 17:30 - 21:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  06-10-2020 17:30 - 21:00 Rotterdam
  description

  Omschrijving

  Tijdens deze scholing over oncologie in de regio – georganiseerd door oncologienetwerk Concord en het Erasmus MC Kanker Instituut – wordt u om te beginnen grondig geïnformeerd over de laatste kennis op het gebied van de oncologie, met bijzondere aandacht voor prostaat-, mamma- en coloncarcinoom, voor gynaecologische oncologie en voor immunotherapie bij een melanoom.

  Daarnaast staat de scholing in het teken van een vloeiende samenwerking tussen huisarts en specialist, en hoe deze samenwerking op te tuigen zodat hij geborgd blijft. De sprekers zijn afkomstig van de regionale ziekenhuizen en het Erasmus MC Kanker Instituut. Binnen het programma is gelegenheid voor stellen van vragen na de presentatie.

  We hopen u te ontmoeten op dinsdag 6 oktober a.s. vanaf 17.30 uur in het Erasmus MC, alwaar een lichte maaltijd en een drankje voor u klaar zullen staan.

  list

  Programma

  17.30-18.00 uur  Ontvangst met lichte maaltijd en drankje

  18.00-18.10 uur  Korte introductie Concord 

                 door dr. J.C. Drooger, internist-oncoloog Ikazia Ziekenhuis, voorzitter regiocommissie Concord 

  18.10-18.35 uur  Samenwerken in de regio op het gebied van borstkankerzorg 

                 door dr. L.B. (Linetta) Koppert, oncologisch chirurg Erasmus MC Kanker Instituut

  18.35-19.10 uur  Cervixcytologie en HPV

                door dr. W. (Ward) Hofhuis, gynaecoloog met oncologisch aandachtsgebied Franciscus Gasthuis & Vlietland lid regiocommissie Concord

  19.10-19.45 uur  Colorectaal carcinoom en het bevolkingsonderzoek; hebben we de chirurg nog nodig in de toekomst?

                 door dr. A.Y. (Annemieke) Thijssen, Maag Darm Lever arts, ASZ Dordrecht, lid regiocommissie Concord

  19.45-20.00 uur  Pauze

  20.00-20.25 uur  De anderhalve lijn, recept voor regionale prostaatconsultatie?

                  door prof. dr. C.H. (Chris) Bangma, Hoogleraar Urologie Erasmus MC Kanker Instituut

  20.25-20.50 uur  Nieuwe ontwikkelingen: immunotherapie in de oncologie.

                  door dr. A.A.M. (Astrid) van der Veldt, internist-oncoloog, Erasmus MC Kanker Instituut

  20.50-21.00 uur  Afsluiting + invullen evaluatieformulieren

  gps_fixed

  Leerdoelen

  U krijgt:

  • Up to date informatie over gynaecologische maligniteiten, colon-, mamma-, en prostaatkanker 
  • Up to date informatie over behandeling melanoom en immunotherapie
  • Informatie over de ontwikkeling van oncologienetwerken in de regio en de mogelijke rol van de huisarts bij deze netwerken
  business

  Organisatie

  business Leerpunt KOEL
  phone 0786193068
  mail_outline secretariaat@leerpuntkoel.nl
  place IJsselmeer 34 3332 EX Zwijndrecht

  Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagiste, verloskundige et cetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiënten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Naast de klassikale (na)scholingen, zijn ook online (na)scholingen en webinars een vast onderdeel van het aanbod van Leerpunt KOEL.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up