Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Webinar Huisarts en GGD: samen sterk

  "Eerst een Covid-testje bij de GGD...?"

  Waarom zou u uitgerekend nú de banden aanhalen met de GGD?

  De GGD komt immers om in het werk, en ook bij u in de praktijk is het alle zeilen bij om een beetje 'normaal' te kunnen werken. Veel te druk dus. Of niet?

  'Niet helemaal', aldus Ewout Fanoy, arts infectieziektebestrijding bij GGD Rotterdam-Rijnmond. 'Juist in deze tijd blijkt dat publieke en persoonlijke gezondheid niet los van elkaar gezien kunnen worden. We moeten de rangen sluiten om grote uitdagingen zoals die met Covid het hoofd te bieden. Of om het iets subtieler uit te drukken: de GGD heeft de huisarts hard nodig'.

  Samenwerken hoeft niet veel extra tijd te kosten. De crux zit 'm in goed weten wat je aan elkaar hebt, zodat de schakels gesmeerd lopen. Met dat doel organiseert Leerpunt KOEL op 28 september in samenwerking met de GGD een informatief webinar van één uur, over samenwerking tussen huisarts en GGD.

  Afgezien van het actuele thema van goed afgestemd Covid-19-testbeleid, zal tijdens het webinar aandacht zijn voor meer structurele onderwerpen zoals de pneumokokkenvaccinatie en het effect van de milieuverontreiniging in de afgelopen maanden.

  Het webinar is bedoeld voor alle praktijkmedewerkers, en is gegarandeerd uw tijd waard!

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 35.00
  access_time 20:00 - 21:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  28-09-2020 20:00 - 21:00 Online
  description

  Omschrijving

  Accreditatie:

  ABAN: 1 punt

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na dit webinar bent u op de hoogte van:

  • Waarom de huisarts cruciaal is om het testbeleid overeind te houden
  • Toelichting op de laatste cijfers en analyses rond Covid-19 in uw regio
  • Het hoe, wat en waarom van vaccinaties buiten het Rijksvaccinatieprogramma
  • De mogelijke effecten van omgevingsfactoren op de gezondheid, en hoe huisarts en GGD deze samen kunnen beperken
  business

  Organisatie

  business Leerpunt KOEL
  phone 0786193068
  mail_outline secretariaat@leerpuntkoel.nl
  place IJsselmeer 34 3332 EX Zwijndrecht

  Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagiste, verloskundige et cetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiënten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Naast de klassikale (na)scholingen, zijn ook online (na)scholingen en webinars een vast onderdeel van het aanbod van Leerpunt KOEL.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up