Deze cursus is verlopen

Skills voor comfort

De Skills4Comfort training is een ééndaagse training, waarbij onze docenten praktisch toepasbare vaardigheden onderwijzen om angst, pijn en stress bij patiënten, volwassenen en kinderen te verminderen. Deze “skills voor bevordering van comfort” kunnen direct succesvol worden ingezet bij het dagelijkse contact met de patiënt, zowel in de spreekkamer, als op de afdeling of tijdens medische interventies. De training bestaat uit theorie...

450
6 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 450
Opmerking :Bij een training waar individueel voor wordt ingeschreven is het voor artsen 450 euro. Incompany 1500 euro (max. 15 deelnemers), 3000 euro (16 t/m 30 deelnemers).

Beroepen

Anesthesioloog
01 Jul 2020
30 Jun 2021
6 Punten
ABAN-C2
Arts klinische chemie
01 Jul 2020
30 Jun 2021
6 Punten
ABAN-C2
Arts nucleaire geneeskunde
01 Jul 2020
30 Jun 2021
6 Punten
ABAN-C2
Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Jul 2020
30 Jun 2021
6 Punten
ABC1
Artsen | Mondziekten en kaakchirurgie (kaakchirurg)
01 Jul 2020
30 Jun 2021
6 Punten
ABAN-C2

Competenties

Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 60 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

De Skills4Comfort training is een ééndaagse training, waarbij onze docenten praktisch toepasbare vaardigheden onderwijzen om angst, pijn en stress bij patiënten, volwassenen en kinderen te verminderen. Deze “skills voor bevordering van comfort” kunnen direct succesvol worden ingezet bij het dagelijkse contact met de patiënt, zowel in de spreekkamer, als op de afdeling of tijdens medische interventies. De training bestaat uit theorie en praktijkoefeningen, ondersteund met vele video’s.

Onderdelen

  • Leren wat het belang is van goed contact maken met een patiënt en hoe dit kan worden verbeterd.
  • Oefenen in het bevorderen van goed patiëntencontact door middel van het veranderen van lichaamshouding, intonatie, oogcontact e.d.
  • Kennis opdoen van het wetenschappelijk aangetoonde effect van suggestief taalgebruik op de verwachtingen van de patiënt, waardoor een therapie effectiever wordt en er minder pijn wordt ervaren.
  • Oefenen met suggestief taalgebruik.
  • Kennis opdoen over wat medische hypnose wel en niet is.
  • Oefenen met afleidingstechnieken en een eenvoudig hypnose script om patiënten meer ontspannen te laten worden en angst te verminderen.

Leerdoelen

Gedurende de dag krijgen de deelnemers inzicht in het belang van zowel hun verbale als non-verbale communicatie op pijn en angst bij patiënten. Na afloop van de dag kunnen deelnemers hun communicatie dusdanig aanpassen dat patiënten meer vertrouwen en minder stress ervaren en positievere verwachtingen hebben.

skills4comfort VOF

info@skills4comfort.nl
7, Brazilielaan, Overveeb, 2051LS