Deze cursus is verlopen

Vet Gezond

Deze nascholing met kookworkshop is elke keer een groot succes en snel volgeboekt, Er is helaas maar plek voor 20 personen voor deze “SPRING” editie! Recente studies laten zien dat het eten van meer koolhydraten en minder vetten geassocieerd worden met een korter leven (Yusuf, Lancet 2017). De uitkomsten van deze studie gaan ín tegen vrijwel alle nationale en internationale guidelines. Dit maakt het geven van advies aan onze patiënten...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Jul 2020
30 Jun 2021
3 Punten
ABC1
Huisarts
01 Jul 2020
30 Jun 2021
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Jul 2020
30 Jun 2021
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Jul 2020
30 Jun 2021
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze nascholing met kookworkshop is elke keer een groot succes en snel volgeboekt, Er is helaas maar plek voor 20 personen voor deze “SPRING” editie!

Recente studies laten zien dat het eten van meer koolhydraten en minder vetten geassocieerd worden met een korter leven (Yusuf, Lancet 2017). De uitkomsten van deze studie gaan ín tegen vrijwel alle nationale en internationale guidelines. Dit maakt het geven van advies aan onze patiënten lastig. Wát is gezond en wát niet? Een andere recente studie laat zien dat 50% van patiënten met diabetes mellitus van hun ziekte af kunnen komen de juiste voeding (Taylor, Lancet 2017). Kunnen we Diabetes omkeren door de juiste voeding?

In de kookworkshop “Vet Gezond”: koken en het hart, gaan we in het eerste uur van start met een lezing over dit onderwerp door Prof Dr Leonard Hofstra, cardioloog van Cardiologie Centrum Utrecht en hoogleraar Cardiologie aan het VUMC. Hij zal in zijn presentatie ingaan op laatste inzichten over gezonde voeding en ook de richtlijnen bespreken. De locatie is Kookstudio Koksgasten aan de Engweg 2a in Driebergen-Rijsenburg. Tijdstip: 18.00 uur tot 22.00 uur.

Na het bespreken de nieuwste wetenschappelijke inzichten, zal het 2e deel bestaan uit een lekker ontspannen kookworkshop, waarbij in groepen van 4-5 deelnemers en vertellen over de gezonde keuzes en laten zien dat bepaalde kooktechnieken goed passen binnen een gezonde levensstijl. Onder leiding van Yolanda Bounida. Zij heeft veel ervaring in het geven van gezonde kookworkshops. Tijdens deze workshop zullen de verschillende elementen uit de lezing terug komen.

U kunt zich voor deze nascholing opgeven via nascholingenutrecht@cardiologiecentra.nl

Programma

17:15 - 18:30 Lezing Prof. Dr. Leo Hofstra

18:30 – 18:45 Pauze

18:45 – 20:00 Vervolg lezen Prof. Dr. Leo Hofstra

20:00 – 22:00 Kookworkshop onder begeleiding van een diëtiste

Leerdoelen

  • Huidige richtlijnen over voeding
  • Voorbij de guidelines: Nieuwste inzichten over voeding en interventies
  • Verbetering lipiden profiel door voeding
  • Voeding en diabetes: diabetes omkeren?
  • Bloeddruk verlagen door voeding? Tips uit het DASH programma

Cardiologie Centra Nederland

Cardiologie Centra Nederland (CCN) is een organisatie van zelfstandige behandelcentra op het gebied van hart- en vaatziekten. CCN biedt de kwaliteit, service en persoonlijke aandacht van privé zorg, met als verschil dat een doorverwijzing naar onze centra volledig wordt gedekt door alle zorgverzekeraars. CCN staat voor innovatieve en persoonlijke cardiovasculaire zorg, waar patiënten en verwijzers meteen terecht kunnen.
info@cardiologiecentra.nl
0303070330
15, Burgemeester Verderlaan, Utrecht, 3544AD