• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online 'Labwaarden bij medicatiebeoordelingen', cursus voor apothekers

  Een medicatiebeoordeling is een mooie manier om de medicatie van een patiënt opnieuw kritisch te bekijken. Kunnen er aanpassingen worden gedaan in de medicatie? Welke medicatie zou eraf of vervangen kunnen worden? Hoe kunnen klinisch-chemische parameters het effect van de farmacotherapie beïnvloeden? En hoe vertaalt zich dat in een mogelijke aanpassing van het farmacotherapeutisch behandelplan?

  Een goede samenwerking tussen de volgende partijen is daarbij van belang: de patiënt, de huisarts en de apotheker/collega-huisarts, in het geval van een apotheekhoudend huisarts. In de praktijk is het namelijk wenselijk dat de medicatie van een patiënt niet alleen maar door de voorschrijver wordt beoordeeld (keurt een slager zijn eigen vlees?). Voor het uitvoeren van een medicatiebeoordeling zullen apotheekhoudende huisartsen daarom de hulp moeten inroepen van een collega, of een apotheker uit de buurt. Deze zullen in ieder geval de analyse moeten doen. Ook de patiënten-anamnese kan in dit geval beter niet door de eigen huisarts worden afgenomen. Als een patiënt niet ‘doet wat de dokter zegt’, zal hij daar niet gemakkelijk over vertellen aan zijn eigen behandelaar.

  In deze cursus wordt de theorie geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk. Hierbij wordt aandacht besteed aan valkuilen en aandachtspunten om tot optimale farmacotherapie voor de individuele patiënt te komen.

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € per abonnement

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  11-08-2020 t/m 31-05-2021 Onbekend Online
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • kent u de medicatiebeoordeling en STRIP
  • kunt u bij mensen met polyfarmacie medicatiebeoordelingen organiseren volgens de vigerende richtlijnen en standaarden
  • weet u hoe klinisch-chemische parameters het effect van de farmacotherapie kunnen weerspiegelen, en hoe zich dat vertaalt in een mogelijke aanpassing van het farmacotherapeutisch behandelplan
  • kunt u bij de medicatiebeoordelingen effectief samenwerken met andere hulpverleners in de eerstelijnszorg
  • kent u de vijf stappen van STRIP en weet u deze in de praktijk te brengen
  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up