AccreDidact Allergische aandoeningen - Capita selecta/huisarts

huidEndocrien/metabool

Allergische aandoeningen komen veel voor. Er moet vooral gedacht worden aan hooikoorts, allergisch reageren van de huid, voedselallergie en allergisch reageren op bijen- en wespensteken. Aan al deze allergische reacties wordt in deze nascholing aandacht besteed, zowel aan het ontstaan als de behandeling ervan. Bij ernstige allergische reacties lopen patiënten daarnaast het risico op anafylaxie: ook dat komt in deze nascholing aan bod. In...

64.3
2 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 64.3
Opmerking :zowel los (vanaf €64,30) verkrijgbaar als per abonnement (jaargang 2020 geeft toegang tot 8 geaccrediteerde programma’s waarmee in totaal 16 punten kunnen worden verzameld, abonnementsgeld € 342,- http://www.accredidact.nl/huisarts/programmas.)

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Allergische aandoeningen komen veel voor. Er moet vooral gedacht worden aan hooikoorts, allergisch reageren van de huid, voedselallergie en allergisch reageren op bijen- en wespensteken. Aan al deze allergische reacties wordt in deze nascholing aandacht besteed, zowel aan het ontstaan als de behandeling ervan. Bij ernstige allergische reacties lopen patiënten daarnaast het risico op anafylaxie: ook dat komt in deze nascholing aan bod.

In Blok A worden allereerst verschillende typen allergieën uiteengezet, waarna in Blok B op de behandeling ervan wordt ingegaan. Daarmee worden in deze nascholing, aan de hand van nieuwe NHG-standaarden en casuïstiek, handvaten geboden omtrent allergische aandoeningen die in de huisartspraktijk kunnen worden toegepast.

Leerdoelen

Na afronding van dit nascholingsprogramma:

  • hebt u kennis genomen van de laatste stand van zaken over de oorzaken en behandeling van hooikoorts;
  • weet u meer van het allergisch reageren van de huid;
  • kent u de laatste stand van zaken over de behandeling van een allergische reactie op insectensteken;
  • bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken betreffende de behandeling van een anafylactische reactie;
  • hebt u geoefend aan de hand van casuïstiek.

AccreDidact BV

AccreDidact biedt nascholing in de vorm van eLearning met online toets en een papieren naslagwerk. In een online persoonlijk nascholingsdossier houdt u uw vorderingen bij en vindt u een actueel overzicht van behaalde punten. Binnen het voordelige abonnement ontvangt u verspreid over het jaar de boekjes en kunt u online via de besloten website nascholen. Heeft u de toets behaald? Dan worden uw nascholingspunten direct bijgeschreven.
info@accredidact.nl
0306355054
37, De Molen, Houten, 3994DA