• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Jaargesprekken

  Jaargesprekken verbeteren drastisch het functioneren van uw praktijk. Deze gesprekken maken aan de medewerkers helder wat u van hen verwacht, wat ze daarvoor nodig hebben en hoe ze kunnen ontwikkelen en … u houdt vinger aan de pols.

  U gaat voorafgaand aan de workshop van start met een evidence based diagnose van uw praktijksituatie. Aan de hand van 11 waarneembare criteria maakt u een inschatting van uw huidige werkwijze en welke ontwikkelingswinst u kan maken door uw jaargesprekken te professionaliseren en beter te integreren in uw algemeen personeelsbeleid en praktijkvoering.

  Deze workshop is voor huisartsen en/of praktijkmanagers die een leidinggevende functie hebben of als voorbereiding daarop.

  place Utrecht
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 600.00
  access_time 14:00 - 21:00

  € Leden € 325,- / Aios € 200,- / Niet-leden € 600,-

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  08-10-2020 14:00 - 21:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  In deze cursus wordt geleerd hoe jaargesprekken vorm te geven opdat ze in uw situatie “werken” en hoe u toetsbare afspraken met uw medewerkers over samenwerken, productiviteit en ontwikkeling kunt maken. Ook wordt duidelijk wat het zo moeilijk maakt om sturende feedback te geven. Door samen te oefenen lukt het makkelijker en beter. En zijn evaluatiegesprekken zinvol, zo ja: Hoe? Aan het einde van de training heeft u een actieplan om de volgende dag concreet aan de slag te gaan.

  Afhankelijk van de grootte, complexiteit en ontwikkelingsniveau van uw praktijk gebruikt u een van de uitgereikte templates voor de jaargesprekken in uw praktijk. Het template met hoogste proces- en inhoudssturing is gebaseerd op het CanMed-model. Laatstgenoemd model wordt tevens voor de accreditering van uw praktijk gebruikt.

  list

  Programma

  14.00 uur Opening: kennismaken en bespreken resultaten selectie uit de 11 observatiecriteria

  14.30 uur Hoe jaargesprekken vormgeven opdat ze motiveren, aansturen en ontwikkelen

  16.00 uur Korte pauze (10 min)

  16.10 uur Toetsbare afspraken maken met uw medewerkers

  18.00 uur Avondmaal tot 18.45 uur

  18.45 uur Oefenen met sturende en waarderende feedback geven

  19:30 uur Korte pauze (10 min)

  19.40 uur Evalueren, zo ja: Hoe?

  21.00 uur Einde

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Het opzetten van jaargesprekken met een professioneel sturend en ontwikkelend stappenplan
  • Het herkennen van valkuilen en remedies
  • Het opstellen van observeerbare prestatie- en ontwikkelcriteria als basis om waarderende en sturende feedback te geven tijdens informele en formele coaching
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up