Podcast - Neuropathische Pijn bij Diabetes

diabetesneuropathieneuropathische pijn

Welkom bij de podcast ‘Neuropathische pijn bij diabetes’ van MedNet, onderdeel van Springer Healthcare. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Grünenthal B.V. Pijnlijke diabetische polyneuropathie is een van de meest voorkomende complicaties van diabetes. In deze postcast wordt onder leiding van Tom van ‘t Hek gediscussieerd met twee deskundigen. Naar schatting hebben in Nederland 120.000 tot 150.000 mensen pijnlijke diabetische...

Gratis
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
1 Punten
ABC1
Huisarts
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
1 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 80 %
Omschrijving

Sprekers

Professor doctor Nicolaas Schaper, internist-endocrinoloog in het Maastricht UMC+ en lid van diverse landelijke en internationale werkgroepen, netwerken en richtlijnen

Els Jans, pijnverpleegkundige werkzaam op het universitair pijncentrum van het Maastricht UMC+ en verantwoordelijk voor een aantal specifieke interventies op het gebied van neuropathische pijn.

De podcast duurt 22 minuten en 50 seconden.


Goedkeuringscode M-QZA-NL-05-20-0003.


Inleiding

Welkom bij de podcast ‘Neuropathische pijn bij diabetes’ van MedNet, onderdeel van Springer Healthcare. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Grünenthal B.V. Pijnlijke diabetische polyneuropathie is een van de meest voorkomende complicaties van diabetes. In deze postcast wordt onder leiding van Tom van ‘t Hek gediscussieerd met twee deskundigen.


Naar schatting hebben in Nederland 120.000 tot 150.000 mensen pijnlijke diabetische polyneuropathie. De helft van hen wordt hiervoor niet of niet adequaat behandeld. “Het is van groot belang dat we alle mensen met diabetische neuropathie in beeld krijgen en zo vroeg mogelijk, samen met de pijnpoli, een persoonsgerichte behandeling kunnen inzetten”, zegt prof. dr. Nicolaas Schaper van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. “Vroege opsporing is heel belangrijk om verergering te voorkomen. De pijn volledig wegnemen is onmogelijk. Wel zijn er diverse mogelijkheden om de pijn uiteindelijk draaglijk te maken.”


Grünenthal B.V.

info.nl@grunenthal.com
21, De Corridor, K, Breukelen, 3621ZA