• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Podcast - Neuropathische Pijn bij Diabetes

  Welkom bij de podcast ‘Neuropathische pijn bij diabetes’ van MedNet, onderdeel van Springer Healthcare. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Grünenthal B.V. Pijnlijke diabetische polyneuropathie is een van de meest voorkomende complicaties van diabetes. In deze postcast wordt onder leiding van Tom van ‘t Hek gediscussieerd met twee deskundigen.


  Naar schatting hebben in Nederland 120.000 tot 150.000 mensen pijnlijke diabetische polyneuropathie. De helft van hen wordt hiervoor niet of niet adequaat behandeld. “Het is van groot belang dat we alle mensen met diabetische neuropathie in beeld krijgen en zo vroeg mogelijk, samen met de pijnpoli, een persoonsgerichte behandeling kunnen inzetten”, zegt prof. dr. Nicolaas Schaper van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. “Vroege opsporing is heel belangrijk om verergering te voorkomen. De pijn volledig wegnemen is onmogelijk. Wel zijn er diverse mogelijkheden om de pijn uiteindelijk draaglijk te maken.”

  laptop E-learning
  add 0.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  08-09-2020 t/m 08-09-2021 Onbekend Online
  description

  Omschrijving

  Sprekers

  Professor doctor Nicolaas Schaper, internist-endocrinoloog in het Maastricht UMC+ en lid van diverse landelijke en internationale werkgroepen, netwerken en richtlijnen

  Els Jans, pijnverpleegkundige werkzaam op het universitair pijncentrum van het Maastricht UMC+ en verantwoordelijk voor een aantal specifieke interventies op het gebied van neuropathische pijn.

  De podcast duurt 22 minuten en 50 seconden.


  Goedkeuringscode M-QZA-NL-05-20-0003.

  business

  Organisatie

  business Grünenthal B.V.
  mail_outline info@grunenthal.com
  place De Corridor 21 K 3621 ZA Breukelen
  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up