Deze cursus is verlopen

Webinar: Krachtige nazorg COVID-19 patiënten - een multidisciplinaire aanpak

Nu gelukkig steeds meer patiënten herstellen van COVID-19, wordt het steeds relevanter om hen goede nazorg te geven. We merken in de praktijk dat herstel van patiënten lang kan duren. Hierbij spelen verschillende factoren een rol zoals langdurige vermoeidheid, spierkrachtsverlies, moeite met ademhalen, pijn op de borst,  maag-, darmklachten, angst, sociale en lichamelijke isolatie en spanningen door de genomen maatregelen. Er zijn...

Gratis
0 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
05 May 2020
04 May 2022
0 Punten
ABC1
Huisarts
05 May 2020
04 May 2022
0 Punten
ABC1
Physician Assistant
05 May 2020
04 May 2022
0 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
05 May 2020
04 May 2022
0 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Kennis en wetenschap 80 %
Communicatie 80 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Sprekers

Claire Loots - Huisarts - Huisartsenpraktijk De Zoed Boerhaave

Martin van Duijn - Fysiotherapeut - Fysio Expert

Maren Rothkegel - Dietist - FocusVoeding 

Inleiding

Nu gelukkig steeds meer patiënten herstellen van COVID-19, wordt het steeds relevanter om hen goede nazorg te geven. We merken in de praktijk dat herstel van patiënten lang kan duren. Hierbij spelen verschillende factoren een rol zoals langdurige vermoeidheid, spierkrachtsverlies, moeite met ademhalen, pijn op de borst,  maag-, darmklachten, angst, sociale en lichamelijke isolatie en spanningen door de genomen maatregelen.

Er zijn protocollen voor patiënten die op de IC hebben gelegen, maar wij misten praktische protocollen voor direct gebruik in de eerste lijn. Wij hebben de eerste ervaringen opgedaan met multidisciplinaire aanpak in nazorg voor COVID-19 patiënten en wij willen die informatie graag met jullie delen. Tijdens het webinar presenteren we de praktische aanpak vanuit onze verschillende vakgebieden (huisarts, fysiotherapeut en diëtist). Daarnaast hebben we een concrete toolkit gemaak voor patiënten waar zij zelf direct mee aan de slag kunnen gaan. Deze informatie delen we graag zodat u uw patiënten op weg kunt helpen met het herstel. En op deze manier kan de patiënt meer regie ervaren over zijn/haar herstelproces. 


NB: De inschrijvingen en de techniek van dit webinar worden gefaciliteerd door Abbott, een farmaceutisch bedrijf. Er is geen accreditatie aangevraagd voor het webinar via het KNMG.

Focus Voeding

dietist@focusvoeding.nl
2, Louis Pasteurstraat, A, Haarlem, 2035RM