Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Antidepressiva onder de loep: switchen en afbouwen - cursus voor apothekers

  Tijdens het doorlopen van de cursusreeks ‘Antidepressiva onder de loep’ zult u uitgebreid de mogelijkheid krijgen om uw inzichten met betrekking tot antidepressiva en depressieve stemmingsstoornissen te toetsen aan de klinische praktijk. Elk deelonderwerp kan ertoe bijdragen uw kennis over depressieve stemmingsstoornissen op te frissen en zodoende bekend te raken met de huidige inzichten en behandelingsmogelijkheden.

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € per abonnement

  description

  Omschrijving

  Deze cursus is het vervolg op een reeks online cursussen waarbinnen een complex onderwerp in de openbare farmacie uitgebreid besproken zal worden. Binnen de cursusreeks ‘Antidepressiva onder de loep’ zullen stapsgewijs een aantal deelonderwerpen met betrekking tot antidepressiva aan bod komen. Elk deelonderwerp vormt de basis voor een cursus binnen deze cursusreeks. Wij raden u daarom aan alle cursussen binnen deze reeks te bestuderen en met succes af te ronden. Hiertoe kunt u ons cursusaanbod in de gaten te houden. De huidige cursus ‘Antidepressiva onder de loep: Switchen en Afbouwen’ is een vervolg op de introductiecursus ‘Antidepressiva onder de loep: Introductie in de depressieve stemmingsstoornissen’. In deze verdiepingscursus zal nader worden ingegaan op het switchen en afbouwen van antidepressiva.

  Docent 

  J. (Jelmer) Talsma is ondernemer met een hart voor educatie. Hij heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de ontwikkeling van onderwijsmodules, onder andere voor CME-Online en PAO-Farmacie. Tijdens en na afronding van zijn studie in de biomedische wetenschappen en gedrag- en neurowetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen is zijn passie voor onderwijs verder tot bloei gekomen. Momenteel volgt hij, na zijn besluit over te stappen op de geneeskunde, een verkorte combinatieopleiding tot arts en klinisch onderzoeker genaamd ‘SUMMA’.


  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • weet u wanneer het switchen en/of afbouwen van antidepressiva moet worden overwogen
  • kunt u patiënten veilig laten switchen van antidepressivum
  • kunt u antidepressiva op verantwoorde, veilige wijze laten afbouwen
  • kent u de belangrijkste onttrekkingsverschijnselen en kunt u het risico hierop inschatten
  • weet u waarop u ten aanzien van farmacokinetiek en farmacodynamiek bedacht moet zijn
  • kunt u patiënten goede voorlichting geven over het switchen en/of afbouwen van antidepressiva
  • kunt u voor deze patiëntengroep effectief samenwerken met andere hulpverleners in de eerste lijn


  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up