Deze cursus is verlopen

Sportgeneeskunde: VSG wetenschappelijke avond 'Sport & Neurologie'

Bewegingsapparaatzenuwstelsel

Inleiding In het kader van de deskundigheidsbevordering organiseert de SOS namens de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) ieder jaar wetenschappelijke bijeenkomsten. De sprekers op deze wetenschappelijke bijeenkomst houden voordrachten met betrekking tot het onderwerp Sport & Neurologie.   De Werkgroep Sport & Neurologie (WSN) is een officiële werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) en bestaat...

125
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 125
Opmerking :VSG leden 45,-- korting.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 60 %
Omschrijving

Omschrijving

Inleiding

In het kader van de deskundigheidsbevordering organiseert de SOS namens de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) ieder jaar wetenschappelijke bijeenkomsten. De sprekers op deze wetenschappelijke bijeenkomst houden voordrachten met betrekking tot het onderwerp Sport & Neurologie.  

De Werkgroep Sport & Neurologie (WSN) is een officiële werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) en bestaat inmiddels een jaar. Neurologen met een meer dan gemiddelde interesse en expertise hebben de handen ineen geslagen om sporters met neurologische problemen in de meest brede zin van het woord te helpen. De WSN is er voor de (top-)sporter met een (nieuw) neurologisch probleem, spontaan of door het sporten, maar ook voor de neurologische patiënt die wil sporten.


De drie bestuursleden van de WSN zullen zich voorstellen en inhoudelijk dieper op bepaalde “sport-neurologische” kwesties ingaan.

Dorus Fennis, neuroloog te Harderwijk, zal de WSN introduceren en de visie en doelen van de WSN voor de komende jaren uitdiepen.

Ernest Wouda, neuroloog te Amsterdam vertelt over sport-specifieke entrapment neuropathieën en over rugproblemen bij sporters, o.a. wat te doen met hernia’s.

Erik van Wensen, neuroloog in Apeldoorn vertelt u alles wat u wilt weten over het onderwerp van zijn promotie onderzoek: de Focale Taak-Specifieke Dystonieen bij sporters zoals de Yips, Darteritus, de Zwabbervoet en het Lost-Move-syndrome.

Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde

sos@sportgeneeskunde.com
10, Professor Bronkhorstlaan, A, BILTHOVEN, 3723MB