Deze cursus is verlopen

Traumatisch hersenletsel, signaleren en behandelen 2020

Bij niet-aangeboren hersenletsel wordt vaak gedacht aan mensen die getroffen worden door een CVA. In het merendeel van alle gevallen betreft het echter traumatisch hersenletsel. Elke huisartsenpraktijk heeft te maken met deze groep patiënten/ cliënten.   De vraag 'hoe vindt de diagnostiek plaats?' komt aan bod. Er wordt ook kort ingegaan op het recent gepubliceerde stroomdiagram voor het opsporen van niet-aangeboren hersenlet...

95
2 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 95
Opmerking :WDH lid € 95,00, niet WDH lid € 118,75

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Bij niet-aangeboren hersenletsel wordt vaak gedacht aan mensen die getroffen worden door een CVA. In het merendeel van alle gevallen betreft het echter traumatisch hersenletsel. Elke huisartsenpraktijk heeft te maken met deze groep patiënten/ cliënten.

 

De vraag 'hoe vindt de diagnostiek plaats?' komt aan bod. Er wordt ook kort ingegaan op het recent gepubliceerde stroomdiagram voor het opsporen van niet-aangeboren hersenletsel door professor klinische neuropsychologie C. van Heugten e.a. Eveneens zal er aandacht worden besteed aan de cognitieve, emotionele en gedragsmatige gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel, waarbij de impact op naasten wordt toegelicht. 


Het behandelaanbod in de acute en chronische fase wordt besproken en er wordt ingegaan op hoe de huisarts in zijn spreekkamer het beste om kan gaan met deze patiënten. 

Programma

PROGRAMMA

18.00 uur  Ontvangst inclusief warme maaltijd

18.30 uur  Opening en inleiding  

18.45 uur  Diagnostiek, gevolgen en behandelaanbod  

19.45 uur  Pauze

20.00 uur  De acute fase, revalideren, behandelen en dan?

21.00 uur  Afronding tot 21.15 uur 

Federatie WDH Midden-Nederland

info@wdhmn.nl
61, Dalplein, Soest, 3762BN