Deze cursus is verlopen

De dokter zelf - Persoonlijk Leiderschap

De Hele Dokter - Hoogstpersoonlijke opleidingen voor artsen Je kunt pas echt goed voor anderen zorgen als je goed voor jezelf zorgen. Dit principe geldt natuurlijk ook voor dokters. Het doel van onze leergangen is om in je werk en je professionele functioneren meer eenheid te verkrijgen in denken, voelen, willen en doen. Je leert naast je professionele deskundigheid ook je menselijke kant in te zetten. Onze opleidingen zijn geschikt voor...

5950
40 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 5950

Beroepen

Anesthesioloog
06 Feb 2020
05 Feb 2021
40 Punten
ABAN
Arts
06 Feb 2020
05 Feb 2021
40 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
06 Feb 2020
05 Feb 2021
40 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
06 Feb 2020
05 Feb 2021
40 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
06 Feb 2020
05 Feb 2021
40 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 60 %
Omschrijving

Omschrijving

In De dokter zelf stap je uit de dagelijkse hectiek om pas op de plaats te maken en op adem te komen. Je staat stil bij datgene wat je nu meer energie kost dan oplevert; lastige situaties die zich steeds opnieuw voordoen en waar je geen oplossing voor ziet. Je staat stil bij de werkdruk die je ervaart, de verwachtingen die aan je gesteld worden en je staat stil bij je eigen welzijn.

Stilstaan in plaats van doorrennen is nodig voor het vergroten van zelfinzicht en zelfbewustzijn. Bewustwording en bewustzijn zijn altijd de basis voor groei en ontwikkeling. Daarom is er tijd voor onderzoek: Wat doe je en wat is het effect daarvan op jezelf en je omgeving? Hoe kom je over op anderen? Wat is de invloed van je overtuigingen, opvattingen en denkpatronen op je dagelijkse realiteit? Hoe ga je om met je eigen en andermans emoties? Wat zijn je innerlijke drijfveren en waarden? Hoewel het huidige moment leidend is, kijken we ook naar waar je vandaan komt. Welke keuzes heb je tot dusver gemaakt en op basis waarvan deed je dat? En we kijken naar de toekomst: Wat zou je anders willen? Wat zijn je talenten en dromen en hoe maak je daar ruimte voor in je leven en werk?


 

Inleiding

De Hele Dokter - Hoogstpersoonlijke opleidingen voor artsen

Je kunt pas echt goed voor anderen zorgen als je goed voor jezelf zorgen.

Dit principe geldt natuurlijk ook voor dokters. Het doel van onze leergangen is om in je werk en je professionele functioneren meer eenheid te verkrijgen in denken, voelen, willen en doen. Je leert naast je professionele deskundigheid ook je menselijke kant in te zetten.

Onze opleidingen zijn geschikt voor dokters die hun niet-medische en communicatieve kanten verder willen ontwikkelen en staan open voor zowel aiossen, aniossen en jonge klaren als voor meer ervaren klinisch specialisten, huisartsen, sociaal geneeskundigen of specialisten ouderengeneeskunde. Onze leergangen:

  • 01.01 DDZ - Leergang Persoonlijk Leiderschap
  • 01.02 DDZ - PE Persoonlijk Leiderschap


01. De dokter zelf - Persoonlijk Leiderschap

In deze leergang gaan we uitgebreid in op leiding geven aan jezelf. Je wordt je meer bewust van wat je werkelijk denkt, voelt, doet en waar je echt naar verlangt. Je stapt uit de waan van de dag en staat stil bij je gevoelens, verlangens en weerstanden. Door gerichte oefeningen en reflectie werk je doelbewust naar een nieuw perspectief op je persoonlijke en professionele toekomst. Met als doel een nog betere dokter te worden, een mens die goed in zijn vel zit, met hoofd en hart verbonden.

Programma

BLOK 1  - WIE BEN IK EN WAAR STA IK?

  • We beginnen met veel aandacht voor je persoonlijkheidsstructuur. Wat zijn jouw patronen en wat is het effect daarvan? Hoe kun je ze voor je laten werken in plaats van dat ze je belemmeren? 

BLOK 2 - IN BEWEGING!

  • Hier merk je hoe dingen onderling verband houden: hoe je denkt, je waarden en drijfveren, wat je voelt en hoe je je gedraagt. Je ontdekt waar je energie van krijgt en waar je het verliest. En hoe belangrijk het is om meer van jezelf laten zien.

BLOK 3 - EEN NIEUW PERSPECTIEF

  • Hier zal je ervaren hoe je nieuwe keuzes kunt maken en hoe er zich een nieuw perspectief ontvouwt. Een inspirerend blok dat leidt naar een plan van aanpak met je persoonlijke inzichten, concrete doelstellingen en bijbehorend gedrag

BLOK 4 - IN DE PRAKTIJK

  • Tussen blok 3 en blok 4 zit wat meer tijd. Want nieuwe keuzes vragen om uitproberen, ervaring opdoen en reflectie. Op deze terugkomdag zet je de punten op de i, ga je oefenen met die situaties die toch weerbarstiger blijken dan je had gedacht. Om te vertrekken met voldoende vertrouwen in je eigen keuzes en herwonnen eigenheid.


Data:

DDZ11:

  • 23 en 24 april 2020
  • 4 en 5 juni 2020
  • 2 en 3 juli 2020
  • 11 september 2020

DDZ12:

  • 24 en 25 september 2020
  • 29 en 30 oktober 2020
  • 26 en 27 november 2020
  • 5 februari 2021

Leerdoelen

Resultaat

  • Je bent je meer bewust van hoe je in elkaar zit als mens en waarom je doet zoals je doet en voelt wat je voelt.
  • Daardoor begrijp je beter waardoor je in situaties terechtkomt die je onaangenaam vindt en hoe je dat kunt beïnvloeden.
  • Je kunt beter omgaan met je eigen gevoelens en emotionele belasting.
  • Je voelt meer innerlijke rust, ook in stressvolle situaties. Doordat je minder snel geïrriteerd of boos wordt verandert je relatie met anderen, zowel zakelijk als privé.
  • Je ontwikkelt een betere balans tussen je verantwoordelijkheden als arts en de behoefte aan ontspanning.
  • Je hebt een nieuw perspectief ontwikkeld; een uitzicht op professioneel functioneren met meer vervulling, meer waardering en meer samenhang tussen hoofd en hart.


De Hele Dokter | Hoogstpersoonlijke opleidingen voor artsen

dickhoutman@deheledokter.nl
51, Hoogstraat, Weesp, 1381VV