Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Opleidingssymposium Grensoverstijgend opleiden, opleiden over grenzen heen!

  Op dinsdag 17 maart vindt het jaarlijkse OOR-opleidingssymposium plaats, dat dit jaar georganiseerd wordt in het HagaZiekenhuis. Het overkoepelende thema dit jaar is ‘Grensoverstijgend opleiden, opleiden over grenzen heen!’ De doelgroep van het OOR Opleidingssymposium bestaat uit (huisarts)opleiders, (h)aios, leden van opleidingsgroepen, bestuurders en ondersteuners van de medisch specialistische vervolgopleidingen uit de Leidse OOR.

  place Den Haag
  add 4.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 13:30 - 18:00

  € Deelnemers uit OOR Leiden kunnen gratis registreren.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  17-03-2020 13:30 - 18:00 Den Haag
  description

  Omschrijving

  Grensoverstijgend opleiden

  Als gevolg van het veranderende zorglandschap met netwerkgeneeskunde en de juiste zorg op de juiste plek wordt een goede samenwerking tussen medisch specialisten onderling en 1e en 2e lijn steeds belangrijker om kwalitatief goede en doelmatige patiëntgerichte zorg te kunnen leveren. Hierdoor zal ook de opleiding van de medisch specialist en de huisarts mee moeten veranderen en dat vraagt om ‘grensoverstijgend opleiden’. Op het OOR-opleidingssymposium wordt dit thema vanuit verschillende perspectieven belicht. We worden bijgepraat over de laatste landelijke ontwikkelingen en in workshops gaan we aan de slag met onderwerpen als interprofessioneel opleiden, regionaal disciplineoverstijgend onderwijs, empowerment van (H)AIOS, de toegevoegde waarde van een rolspecialisatie en het bevorderen van gezondheidsvaardigheden. We sluiten plenair af met de toekomstvisie van de Verenigingen van Arts-Assistenten (VAA’s) en HAIOS-vereniging op het opleiden in onze OOR de komende 10 jaar.


  Onderwijsvormen

  Het opleidingssymposium bestaat uit een plenair deel en twee workshoprondes. Het plenaire deel bevat drie lezingen, waarvan er twee worden verzorgd door de Federatie Medisch Specialisten. De derde plenaire lezing wordt gegeven door de Verenigingen van Arts-Assistenten. De workshops worden verzorgd door clinici met ruime ervaring in het opleiden van AIOS en onderwijskundigen. In de workshops worden zoveel mogelijk praktische tips en tools gegeven, waardoor de deelnemers de nieuwe inzichten de dag erna in hun praktijk kunnen gaan inzetten.


  Randvoorwaarden deelname

  Er is geen voorbereiding nodig om deel te kunnen nemen aan het OOR Opleidingssymposium. De powerpointpresentaties die tijdens het symposium worden gebruikt tijdens de plenaire sessies en workshops, worden na het symposium via de OOR website beschikbaar gesteld voor de deelnemers. Wanneer deelnemers vragen hebben, kunnen zij zich wenden tot de cursuscommissie.

  Het OOR symposium is gratis voor deelnemers uit de Leidse OOR.

   

  business

  Organisatie

  business Boerhaave Nascholing
  mail_outline boerhaavenascholing@lumc.nl
  place Hippocratespad 21 2333 ZD LEIDEN

  Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.

  keyboard_arrow_up