Deze cursus is verlopen

Behandeling van Migraine in de eerstelijnszorg

zenuwstelsel

De huisarts kan bij de aanpak van migraine de plaats van de preventieve behandeling weergeven, gerelateerd aan de plaats van de aanvalsbehandeling. De huisarts kan de patiënt genuanceerd voorlichten over de preventieve behandeling met enerzijds de beperkte effectiviteit ervan en anderzijds de vaak grote positieve impact ervan op het aantal aanvallen en daarmee de kwaliteit van leven. De huisarts biedt facultatief een preventief geneesmiddel...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
16 Jan 2020
15 Jan 2021
3 Punten
ABC1
Huisarts
16 Jan 2020
15 Jan 2021
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
16 Jan 2020
15 Jan 2021
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
16 Jan 2020
15 Jan 2021
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Omschrijving

  • De huisarts kan bij de aanpak van migraine de plaats van de preventieve behandeling weergeven, gerelateerd aan de plaats van de aanvalsbehandeling.
  • De huisarts kan de patiënt genuanceerd voorlichten over de preventieve behandeling met enerzijds de beperkte effectiviteit ervan en anderzijds de vaak grote positieve impact ervan op het aantal aanvallen en daarmee de kwaliteit van leven.
  • De huisarts biedt facultatief een preventief geneesmiddel aan vanaf 2 migraine-dagen per maand en actief met positieve aanbeveling vanaf 4 hoofdpijndagen per week.
  • De huisarts is in staat twee soorten preventieve behandelingen uit te voeren bij migrainepatiënten met een hoge ziektelast.
  • Samenwerking tussen 1e en 2e lijn voor de behandeling van migraine
  • Optimaliseren van lokale afspraken voor doorverwijzing naar de tweede lijn arts kan de gangbare preventieve behandelingen aan de patiënt uitleggen en daarbij onderscheidt maken wat in eigen beheer kan en wat in de 2e lijn kan, met de er bij horende voorwaarden en indicaties.


Novartis Pharma B.V.; Business Franchises Ophtha Neuroscience

marjolein.honcoop@novartis.com
1, Raapopseweg, Arnhem, 6824DP