Deze cursus is verlopen

Gezonde dokter, zelfzorg voor artsen

De toegenomen werkbelasting onder artsen door onder andere complexere zorgvragen en meer tijdsdruk leidt tot steeds meer stress en minder (werk)plezier. Bijna de helft van de huisartsen heeft of had klachten van een burn-out. We bieden in dit kader twee nascholingen aan: ' Een antwoord op SOLK ' en 'Gezonde dokter, zelfzorg voor artsen'. Je kunt deze nascholingen los van elkaar volgen. Veel artsen zijn moe Ze ervaren meer stress door de...

70
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 70

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Jan 2020
31 Jan 2022
2 Punten
ABC1
Huisarts
12 Jan 2020
31 Jan 2022
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
12 Jan 2020
31 Jan 2022
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
12 Jan 2020
31 Jan 2022
2 Punten
ABC1
Omschrijving

Omschrijving

De toegenomen werkbelasting onder artsen door onder andere complexere zorgvragen en meer tijdsdruk leidt tot steeds meer stress en minder (werk)plezier. Bijna de helft van de huisartsen heeft of had klachten van een burn-out. We bieden in dit kader twee nascholingen aan: 'Een antwoord op SOLK' en 'Gezonde dokter, zelfzorg voor artsen'. Je kunt deze nascholingen los van elkaar volgen.

Veel artsen zijn moe

Ze ervaren meer stress door de toegenomen regeldruk, patiënten met complexe klachten die langer thuis blijven wonen, uitbreiding van het takenpakket en hoge verwachtingen vanuit de maatschappij. Burn-out ligt op de loer. Zoals Claire Loots uitlegde in Medisch Contact (29/3/2018): “Om onder deze werkomstandigheden een bevlogen professional te kunnen zijn, moet je je eigenheid zien te behouden of terug te vinden. Compassie en medemenselijkheid krijgen pas echt kleur als een arts zijn eigen menselijkheid en eigenheid weet in te zetten.”

Hoe blijf je bevlogen en voorkom je een burn-out? Op deze avond reiken we jou tools aan om direct de volgende dag in te kunnen zetten in de spreekkamer, zodat je vaker een reset-moment kunt nemen, waardoor je gaandeweg meer (zelf)compassie, heldere aandacht en regie ervaart.

Docenten

Margreet Teelken, huisarts

Sietske de Haan, mindfulnesstrainer en coach

Voor wie is deze scholing bedoeld?

Deze scholing is bedoeld voor huisartsen.

Gezonde Dokter

a.h.tiessen@hotmail.com
3, Badhuisplein, Groningen, 9726BS