Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Gezonde dokter, zelfzorg voor artsen

  De toegenomen werkbelasting onder artsen door onder andere complexere zorgvragen en meer tijdsdruk leidt tot steeds meer stress en minder (werk)plezier. Bijna de helft van de huisartsen heeft of had klachten van een burn-out. We bieden in dit kader twee nascholingen aan: 'Een antwoord op SOLK' en 'Gezonde dokter, zelfzorg voor artsen'. Je kunt deze nascholingen los van elkaar volgen.

  Veel artsen zijn moe

  Ze ervaren meer stress door de toegenomen regeldruk, patiënten met complexe klachten die langer thuis blijven wonen, uitbreiding van het takenpakket en hoge verwachtingen vanuit de maatschappij. Burn-out ligt op de loer. Zoals Claire Loots uitlegde in Medisch Contact (29/3/2018): “Om onder deze werkomstandigheden een bevlogen professional te kunnen zijn, moet je je eigenheid zien te behouden of terug te vinden. Compassie en medemenselijkheid krijgen pas echt kleur als een arts zijn eigen menselijkheid en eigenheid weet in te zetten.”

  Hoe blijf je bevlogen en voorkom je een burn-out? Op deze avond reiken we jou tools aan om direct de volgende dag in te kunnen zetten in de spreekkamer, zodat je vaker een reset-moment kunt nemen, waardoor je gaandeweg meer (zelf)compassie, heldere aandacht en regie ervaart.

  Docenten

  Margreet Teelken, huisarts

  Sietske de Haan, mindfulnesstrainer en coach

  Voor wie is deze scholing bedoeld?

  Deze scholing is bedoeld voor huisartsen.

  place Assen
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 70.00
  access_time 17:30 - 20:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  29-01-2020 17:30 - 20:30 Assen
  business

  Organisatie

  business Gezonde Dokter
  mail_outline a.h.tiessen@hotmail.com
  place Badhuisplein 3 9726 BS Groningen
  keyboard_arrow_up