Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online 'Dementie: medicatie bij psychiatrische en cognitieve stoornissen', cursus voor apothekers

  In deze cursus wordt eerst ingegaan op de farmacokinetiek en farmacodynamiek op oudere leeftijd. Vervolgens komt de medicamenteuze behandeling van verschillende symptomen van dementie aan bod.

  De medicamenteuze behandeling van neuropsychiatrische problemen bij patiënten met dementie richt zich op beïnvloeding van angst, depressie, wanen, hallucinaties en probleemgedrag.

  In dit kader is er tevens aandacht voor het serotonerg delier, serotonerg syndroom en het maligne antipsychoticasyndroom (voorheen maligne neurolepticumsyndroom genoemd).

  Ter verbetering van de cognitieve stoornissen en hun gevolgen bij de dementie past men de cholinesteraseremmers rivastigmine en galantamine alsmede de N-methyl-D-aspartaatantagonist memantine toe.

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € per abonnement

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  16-07-2020 t/m 31-12-2020 Onbekend Online
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • kent u de farmacokinetische en farmacodynamische veranderingen op oudere leeftijd
  • kent u de meest voorkomende – ook niet-psychiatrische – bijwerkingen van de verschillende soorten psychofarmaca
  • kunt u de symptomen herkennen en benoemen van het (anticholinerg) delier, het serotonerg syndroom, het maligne antipsychoticasyndroom, acathisie, parkinsonisme en de tardieve dyskinesie
  • bent u op de hoogte van angst, depressie, wanen, hallucinaties en probleemgedrag bij dementie en kunt hiervoor zo nodig de toepassing van psychofarmaca adviseren
  • kent u de middelen die worden toegepast tegen de symptomen van dementie en het behandelprotocol cholinesteraseremmers
  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up