Voeding in de spreekkamer
Fris uw kennis en vaardigheden over voeding op, zodat u patiënten correct kunt adviseren over hun voeding(svragen). Over voeding is geen aparte NHG-Standaard beschikbaar. Deze e-learning is op andere richtlijnen en bronnen gebaseerd.
Prijzen
Beroepen
Competenties
De e-learning is in 2021 herzien en onder meer aangepast aan de laatste versie van de NHG-Standaard Diabetes Mellitus type 2.
Patiënten stellen dagelijks vragen over voeding op het spreekuur. Veel huisartsen vinden dit een belangrijk onderwerp, maar voelen zich niet voldoende toegerust om voedingsgewoonten te bespreken en vragen te beantwoorden. In de media is er volop aandacht voor gezond eten, waarbij een scala aan voedingstrends en -goeroes de revue passeert. Wat moeten huisartsen hiermee in de dagelijkse praktijk?
Het doel van deze e-learning is om uw kennis en vaardigheden over voeding op te frissen en uit te breiden, zodat u patiënten correct kunt adviseren over hun voeding(svragen). Verder gaat deze e-learning in op voedingsadviezen bij een aantal medische problemen: hoge bloeddruk, diabetes mellitus type 2, gewichtsverlies bij ouderen en kinderen met overgewicht. De e-learning is voor een groot deel geschreven aan de hand van casussen. Over voeding is geen aparte NHG-Standaard beschikbaar. Deze e-learning is op andere richtlijnen en bronnen gebaseerd. Om recht te doen aan het onderwerp is deze e-learning langer dan normaal en daarom voor 3 uur geaccrediteerd.
E-learning in vogelvlucht
Na het doornemen van deze e-learning:
kent u de voedingsadviezen uit de Richtlijnen goede voeding
weet u hoe u succes kunt behalen met leefstijlinterventies
kunt u algemene voedingsadviezen geven bij een hoge bloeddruk, kinderen met obesitas en diabetes mellitus type 2
weet u hoe u ondervoeding kunt vaststellen
weet u waar u objectieve antwoorden op voedingsvragen kunt vinden
Na aankoop is de e-learning binnen 2 werkdagen beschikbaar in uw NHG-Leeromgeving.