Deze cursus is verlopen

Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18

CirculatoriusBewegingsapparaatoogoor

De jeugdarts ziet alle kinderen gedurende hun ontwikkeling en heeft een cruciale rol in het tijdig opsporen en signaleren van eventuele afwijkingen of andere factoren die van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van de jeugdige. Heb jij affiniteit met deze doelgroep of wil je weten of het beroep van jeugdarts bij jou past? Doe dan de geaccrediteerde Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0 – 18 jaar! In deze module leer je de basiskennis...

1660
36 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1660

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
36 Punten
ABC1
Huisarts
36 Punten
ABC1
Physician Assistant
36 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
36 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 60 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Tijdens de module verdiep je je in de problematiek die zich kan voordoen bij de groei, ontwikkeling en opvoeding van een kind. Je verwerft basiskennis om de taken van een startende jeugdarts uit te kunnen voeren binnen een jeugdgezondheidszorgorganisatie.

In deze introductiecursus komen diverse onderwerpen aan bod waarmee een jeugdarts geregeld in aanraking komt, of taken die een jeugdarts aan het begin van zijn/haar carrière (grotendeels) zelfstandig uitvoert. Hierbij kun je denken aan overgewicht, veelvoorkomende psychosociale problematiek, kindermishandeling, opvoedondersteuning en huid- en hart afwijkingen en het uitvoeren van zintuigscreening en ontwikkelingsonderzoek. Binnen deze kennismaking met het werk(veld) van de jeugdarts, wordt tevens aandacht besteed aan het verwerven van basiscommunicatievaardigheden, zodat na het volgen van deze introductiecursus, je deze vaardigheden direct in de praktijk kunt brengen en hiermee kunt oefenen.

Inleiding

De jeugdarts ziet alle kinderen gedurende hun ontwikkeling en heeft een cruciale rol in het tijdig opsporen en signaleren van eventuele afwijkingen of andere factoren die van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van de jeugdige. Heb jij affiniteit met deze doelgroep of wil je weten of het beroep van jeugdarts bij jou past? Doe dan de geaccrediteerde Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0 – 18 jaar! In deze module leer je de basiskennis en -vaardigheden die je nodig hebt om een start te maken in het brede en interessante werkveld van de jeugdarts.

Leerdoelen

Na afloop van deze zesdaagse Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0 – 18:

  • kun je lege artis screenings en onderzoeken uitvoeren als startende jeugdarts
  • ken je een aantal richtlijnen JGZ en weet ze te gebruiken.
  • ken je veel voorkomende thema’s binnen het werk van de jeugdarts.

De leerstof maak je je eigen door middel van opdrachten, literatuur en een actieve inbreng tijdens het onderwijs.

NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)

info@nspoh.com
11, Churchilllaan, etage, Utrecht, 3527GV