Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18

  De jeugdarts ziet alle kinderen gedurende hun ontwikkeling en heeft een cruciale rol in het tijdig opsporen en signaleren van eventuele afwijkingen of andere factoren die van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van de jeugdige. Heb jij affiniteit met deze doelgroep of wil je weten of het beroep van jeugdarts bij jou past? Doe dan de geaccrediteerde Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0 – 18 jaar! In deze module leer je de basiskennis en -vaardigheden die je nodig hebt om een start te maken in het brede en interessante werkveld van de jeugdarts.

  place Utrecht
  add 36.0 punten
  euro_symbol € 1,660.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  17-01-2020 t/m 03-04-2020 Onbekend Utrecht
  description

  Omschrijving

  Tijdens de module verdiep je je in de problematiek die zich kan voordoen bij de groei, ontwikkeling en opvoeding van een kind. Je verwerft basiskennis om de taken van een startende jeugdarts uit te kunnen voeren binnen een jeugdgezondheidszorgorganisatie.

  In deze introductiecursus komen diverse onderwerpen aan bod waarmee een jeugdarts geregeld in aanraking komt, of taken die een jeugdarts aan het begin van zijn/haar carrière (grotendeels) zelfstandig uitvoert. Hierbij kun je denken aan overgewicht, veelvoorkomende psychosociale problematiek, kindermishandeling, opvoedondersteuning en huid- en hart afwijkingen en het uitvoeren van zintuigscreening en ontwikkelingsonderzoek. Binnen deze kennismaking met het werk(veld) van de jeugdarts, wordt tevens aandacht besteed aan het verwerven van basiscommunicatievaardigheden, zodat na het volgen van deze introductiecursus, je deze vaardigheden direct in de praktijk kunt brengen en hiermee kunt oefenen.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze zesdaagse Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0 – 18:

  • kun je lege artis screenings en onderzoeken uitvoeren als startende jeugdarts
  • ken je een aantal richtlijnen JGZ en weet ze te gebruiken.
  • ken je veel voorkomende thema’s binnen het werk van de jeugdarts.

  De leerstof maak je je eigen door middel van opdrachten, literatuur en een actieve inbreng tijdens het onderwijs.

  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up