Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • OCE: CASPIR module 6

  Deze module heeft de vorm van een casuïstiekbespreking. Tijdens de bijeenkomst worden casussen behandeld die door deelnemers zelf worden ingebracht. De praktijkondersteuner bespreekt de uitvoering van de (eigen) casus (observatie, accepteerbaarheid, herhaalbaarheid) en de huisarts bespreekt de beoordeling volgens het ROER-systeem. Het geheel wordt (be)geleid door een longfunctie-analiste, een longarts en kaderhuisarts astma/COPD. De ervaring leert dat deelnemers veel leren: zowel op medisch inhoudelijk als op praktisch gebied.

  place Nijmegen
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 55.00
  access_time 17:45 - 21:00

  € Deelnemers aangesloten bij OCE Nijmegen betalen een eigen bijdrage van € 55,00. Deelnemers van buiten OCE Nijmegen zijn ook van harte welkom op onze scholingen. Voor hen geldt echter het volledige tarief van € 110,00.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  17-09-2019 17:45 - 21:00 Nijmegen
  05-11-2019 17:45 - 21:00 Nijmegen
  description

  Omschrijving

  Een CASPIR-certificaat is na afgifte 3 jaar geldig. Om voor her-certificering in aanmerking te komen, schrijft CAHAG het volgende voor:

  1. Je bent verplicht binnen 3 jaar na afgifte van het certificaat minimaal 2x Module 6 casuïstiekbesprekingen (3 uur per bijeenkomst) te volgen waarbij een kaderhuisarts astma/COPD, longarts en longfunctieanalist aanwezig zijn. Je kunt één van de twee casuïstiekbesprekingen als e-learning volgen: de zgn. CASPIR Online. Voor meer informatie over hoe deze CASPIR Online werkt, klik je op deze link: http://cahag.nhg.org/actueel/nieuws/wat-caspir-online 
  2. Eenmalig in de 3 jaar moet je een portfolio met de laatste 8 spirometriën aanleveren (inclusief beoordelingsformulier ingevuld door zowel de beoordelaar als de uitvoerder) aan de regionale longfunctie analist ter beoordeling van de kwaliteit en de interpretatie.


  Voorbereiding

  Voor deze Module 6 bijeenkomst vragen we je (bij voorkeur als Huisarts-POH-koppel) om 1 spirometrie-casus voor te bereiden in een Power Point presentatie en deze vooraf te mailen. Uiterlijk een week voor de scholing inzenden s.v.p. zodat we deze alvast klaar kunnen zetten.


  Inhoud

  Op de avond zelf zal de POH de uitvoering bespreken (observatie, accepteerbaarheid, herhaalbaarheid) en de huisarts de beoordeling volgens het ROER-systeem. De avond zal geleid worden door een longfunctie-analiste, een longarts en kaderhuisarts astma/COPD.

  list

  Programma

  17.45 -18.15 uur   Ontvangst met soep en broodje

  18.15 uur                Aanvang Module 6, casuïstiek

  ~21.00 uur        Einde Bijeenkomst

  business

  Organisatie

  business OCE Nijmegen
  phone 0243523581
  mail_outline ocenijmegen@cihn.nl
  place Weg door Jonkerbos 108 6532SZ Nijmegen Nederland
  keyboard_arrow_up