Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Het is een nacht....

  Het is een nacht!

  En om die nacht goed door te komen worden tijdens deze nascholing twee onderwerpen behandeld die vragen om extra kennis en extra oefening:

  • Spoedgevallen in de ouderenzorg
  • ABCDE; oefening baart kunst

  place Uitgeest
  add 5.0 punten
  euro_symbol € 185.00
  access_time 18:00 - 23:00

  * Prijs: € Nascholingskosten huisartsen (factuur): € 185,00 Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  28-11-2019 18:00 - 23:00 Uitgeest
  description

  Omschrijving

  Spoedgevallen in de ouderenzorg

  Tijdens je dienst op de post op wordt je geconfronteerd met alle leeftijden; zo ook met ouderen. Deze patiëntengroep vraagt om extra kennis van de dienstdoende arts.Wat zijn de mogelijkheden en welke beperkingen kan je tegen komen bij een ernstig zieke ouderen die acuut zorg nodig hebben.Bij proactief handelen, hoort ook een goede overdracht aan de dienstdoende collega.

  Als dienstdoende arts kun je ondanks alle inspanningen van de eigen huisarts toch nog geconfronteerd worden met onverwachte problemen die acuut om zorg vragen bij ouderen. Wat te doen bij een dreigende een ernstige zieke oudere? Wat zijn de mogelijkheden en welke beperkingen kun je tegenkomen?


  ABCDE; oefening baart kunst

  Op de huisartsenpost worden huisartsen regelmatig geconfronteerd met levensbedreigende situaties. Deze situaties zijn vrijwel altijd onverwacht. Door toepassen van de ABCDE- systematiek kunnen levens gered worden.

  De theorie van de ABCDE- systematiek wordt toegelicht. De huisarts wordt getraind in het primair benoemen van symptomen en toestandsbeeld van de patiënt met acute ernstige klachten volgens de ABCDE systematiek. Aandacht zal worden besteed aan efficiënt communiceren in kritische situaties en aan een efficiënte overdracht.

  De vaardigheden nodig om te handelen in levensbedreigende situaties zullen met een ervaren SEH- verpleegkundige of ambulance- verpleegkundige geoefend worden. U oefent het inbrengen van een infuusnaald op een fantoom, het klaarmaken van een infuussysteem, het uitvoeren van een jawthrust en chin lift en het toedienen van zuurstof.

  list

  Programma

  17:30-18:00 uur: inloop

  18:00-18:30 uur: spoedgevallen in de ouderenzorg

  18:30-19:30 uur: casuïstiek oefenen met een LOTUS patiënt

  19:30-20:15 uur: diner

  20:15-21:00 uur: plenair abcde-methodiek

  21:00-23:00 uur:casuïstiek oefenen met een LOTUS patiënt en vaardigheden ABCDE

  23:00 uur:einde

  business

  Organisatie

  business Stichting DOKh
  phone 0725279100
  mail_outline secretariaat@dokh.nl
  place Robijnstraat 6 1812 RB ALKMAAR

  DOKh staat voor kwalitatief hoogwaardige nascholingen voor eerstelijns zorgverleners, georganiseerd door een enthousiast team van zorgverleners en bureaumedewerkers. We hebben de bevoegdheid om accreditatie toe te kennen voor de medewerkers in de huisartsenpraktijk.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up