Deze cursus is verlopen

Warffumcursus 2019

urinewegenSociale problemenBloed/Organen

Opnieuw een Warffumcursus met onderwerpen die zeer variëren. Medische zaken komen uiteraard ruim aan bod, alsook zinnenprikkelende topics die niet direct binnen het medische vakgebied passen, maar wel degelijk raken aan onze dagelijkse praktijk. Inmiddels een traditie in de Warffumcursus, toch? Dit jaar bijvoorbeeld: muziektherapie, patiënten recht en literatuur in de geneeskunde. Zoals altijd hebben we weer pakkende sprekers die interactie...

999
19 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 999
Opmerking :Nascholingskosten abonnée DOKh (factuur): € 999,00 Nascholingskosten niet abonnée DOKh (factuur): € 1 224,00 Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
19 Punten
ABC1
Huisarts
19 Punten
ABC1
Physician Assistant
19 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
19 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Op het onderwijsprogramma staat o.a.:

Acute geneeskunde

Onder leiding van Remco Rietveld, huisarts en Kaderarts Spoedzorg tezamen met Ditmar Schakenraad, SEH-arts NWZ. Zij nemen met ons onderwerpen onder de loep die huisartsen verwijzen naar de SEH maar ook zelf kunnen behandelen.

Nefrologie

De nieuwste richtlijnen, valkuilen, wat moeten we met de nieuwe CKD-EPI waarde i.p.v. eGFR, iedereen verwijzen?

Sprekers: Gideon Verhave en Karine de Groot, nefrologen NWZ.

Na het grote succes in 2018 hebben we Eveline Terwindt gevraagd opnieuw te komen. Zij is werkzaam als SEH-arts en Medisch Manager Ambulancezorg RAV Noord-Holland en is recent een samenwerkingsverband aangegaan met een psychosociaal therapeut en een orthopedagoog om een expertisecentrum op te zetten in medische hypnose. Zij zal ons dit keer meenemen in de wereld van (evidence based) hypnotherapie behandeling voor o.a. kinderen met buikpijn.

Patiënten recht

Rechter Loekie van der Heijden wijdt ons in op het gebied van rechten van patiënten, geenszins taaie droge stof kunnen we beloven!

Handletsel, ogenschijnlijk klein letsel met, als we niet oppassen, grote gevolgen. Dat en andere zaken nemen we uitgebreid door met de plastisch chirurgen Frederik van Oosterom en Rens Huisinga uit het NWZ.

Inleiding

Opnieuw een Warffumcursus met onderwerpen die zeer variëren. Medische zaken komen uiteraard ruim aan bod, alsook zinnenprikkelende topics die niet direct binnen het medische vakgebied passen, maar wel degelijk raken aan onze dagelijkse praktijk. Inmiddels een traditie in de Warffumcursus, toch? Dit jaar bijvoorbeeld: muziektherapie, patiënten recht en literatuur in de geneeskunde.


Zoals altijd hebben we weer pakkende sprekers die interactief onderwijs bieden. En daarnaast is er natuurlijk voldoende tijd voor ‘het sociale’ deel van de cursus.

Stichting DOKh

secretariaat@dokh.nl
0725279100
6, Robijnstraat, Alkmaar, 1812RB