Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Juridische Aspecten bij Arbeid en Gezondheid

  Kennis en interpretatie van arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, arbowetgeving en gezondheidsrecht is essentieel wanneer je adviseert over arbeid en inzetbaarheid. Wil jij leren wat de juridische consequenties zijn van jouw advies? Wil je de relevante vraagstukken en wetgeving leren kennen en toepassen in je eigen praktijk? Doe dan deze vierdaagse module.

  place Utrecht
  add 24.0 punten
  euro_symbol € 1,495.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  28-10-2019 t/m 25-11-2019 Onbekend Utrecht
  description

  Omschrijving

  Arbeids-, sociale zekerheids- en gezondheidsrecht en arbowetgeving

  Deze module is een (keuze-)onderdeel in de medische vervolgopleiding bedrijfsgeneeskunde. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Voor elke losse dag uit deze module kun je je apart inschrijven. Lees meer over de moduledagen: arbeidsrecht, arbeidsomstandigheden en wetgeving, sociaal zekerheidsrecht en gezondheidsrecht. De module is ook incompany uit te voeren.


  Tijdens de module wordt gebruik gemaakt van het boek ’Arbeidsrecht in de praktijk” (11e druk, D.M. van Genderen et al.) en ‘Arbeidswetgeving’ (laatste druk, W.L. Roozendaal). Je dient deze boeken zelf aan te schaffen.


  In deze module staan de meest essentiële wet- en regelgeving en jurisprudentie centraal van:

  • het arbeidsrecht.
  • het sociale zekerheidsrecht.
  • de arbowetgeving.
  • het gezondheidsrecht.

  De focus is gericht op nieuwe ontwikkelingen, vraagstukken uit de praktijk en jouw toepassing van deze wet- en regelgeving. Als een rode draad door de module lopen de consequenties van de veranderende wet- en regelgeving. Voor jou, voor werkgevers en voor werknemers. Natuurlijk hebben we de invoering, interpretatie en impact van de WWZ in het programma opgenomen. Daarnaast discussiëren we over de impact van de WWZ voor jouw praktijk.


  In de vorm van interactieve colleges brengen we je op de hoogte van de laatste wetswijzigingen, actuele regelgeving, nieuwe ontwikkelingen en recente jurisprudentie. Er is veel ruimte voor discussie en de inbreng van eigen casuïstiek.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze vierdaagse module:

  • heb je een duidelijk inzicht in de actuele wet- en regelgeving van het arbeidsrecht, het sociaal zekerheidsrecht, de arbowetgeving en het gezondheidsrecht.
  • weet je hoe je de aangereikte wet- en regelgeving kunt toepassen bij je advies over arbeid, inzetbaarheid en re-integratie.
  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up