• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Effectief vergaderen

  Eindeloos vergaderen, geen besluiten nemen, dominante collega’s, geen structuur, agendapunten “erdoorheen jagen” : veelgehoorde problemen bij groepen die regelmatig met elkaar vergaderen. Deze workshop biedt u tips om efficiënt vergaderen voor eens en altijd door te voeren in uw team, of in een ander samenwerkingsverband.


  De trainer kan ook aansluiten bij een werkelijke vergadering van een bestuur waarbij de trainer “on the job” persoonlijke feedback geeft.

  place Utrecht
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 225.00
  access_time 16:00 - 21:00

  € Leden 225 euro niet-leden 450 euro

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  11-09-2019 16:00 - 21:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Deze cursus zet uw rol als vergaderaar weer op scherp. U krijgt feedback op je eigen vergadergewoontes en oefent met vergadertechnieken. U gebruikt de groep om de vaardigheden op het gebied van besluiten nemen, overtuigend argumenteren, structureren, inspireren en informeren aan te scherpen. Efficiënt vergaderen is makkelijk te leren.

  Vergaderingen simuleren wordt afgewisseld met eigen casuistiek. Na afloop beschikt u over concrete handvatten om vergaderingen soepel en snel te laten verlopen.

   

  list

  Programma

  Na een korte check in gaat u aan de slag met effectief vergaderen. We simuleren een vergadering waarin voorbereiding, structuur, rolverdeling en effectieve communicatie aan bod komen. We staan stil bij de functie van het overleg: informatie verstrekken en/of besluiten nemen. Hoe neemt men besluiten op een democratische manier? Hoe houdt men de juiste energie vast? Wie vervult welke rol in een vergadering? Wat betekent boven – en onderstroom in een vergadering? Gedurende de middag oefenen de deelnemers in een drietal simulaties vergadertechnieken en krijgen zij antwoorden op hun eigen vragen. 

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Voorbereiding en structuur van de vergadering
  • Bewustworden van de verschillende vergadertypen
  • Taakleider en Procesbegeleider
  • Besluiten nemen en/of informatie deling
  • Boven- en onderstroom
  • Structuur & technieken voor effectief vergaderen
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up