Deze cursus is verlopen

Transmurale afspraken GLP-1 inzet

Endocrien/metabool

Geen behandeling is zo onderhevig geweest aan verandering als die van diabetes type 2. Recentelijk is er een uitbreiding gekomen in de vergoeding van de combinatie insuline met GLP-1. Zorginstituut Nederland is tot de conclusie gekomen dat toevoeging van GLP-1-agonisten aan metformine en basaal insuline, in vergelijking met intensivering van het insuline regime met bolus insuline, een therapeutische meerwaarde heeft bij patiënten met type 2...

Gratis
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Jun 2019
11 Jun 2020
2 Punten
ABC1
Huisarts
12 Jun 2019
11 Jun 2020
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
12 Jun 2019
11 Jun 2020
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
12 Jun 2019
11 Jun 2020
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Het gros van de patiënten die het meeste in aanmerking komen voor deze behandeling bevinden zich in de 1e lijn. Het Franciscus Gasthuis heeft reeds veel ervaring opgedaan met de inzet van GLP-1 en wil graag deze opgedane ervaringen delen met de 1e lijn. Na het volgen van deze nascholing heeft u inzicht in de werking, bijwerking, indicatie en vergoedingsvoorwaarden van de verschillende combinatiebehandelingen van insuline en GLP-1. En bij welke patiëntgroepen deze behandelingen de meeste baat hebben.

 

Inleiding

Geen behandeling is zo onderhevig geweest aan verandering als die van diabetes type 2. Recentelijk is er een uitbreiding gekomen in de vergoeding van de combinatie insuline met GLP-1. Zorginstituut Nederland is tot de conclusie gekomen dat toevoeging van GLP-1-agonisten aan metformine en basaal insuline, in vergelijking met intensivering van het insuline regime met bolus insuline, een therapeutische meerwaarde heeft bij patiënten met type 2 en overgewicht (BMI>30 kg/m2).

Let op: Om deze nascholing te kunnen volgen moet u een account hebben van Sanofi Academy, deze kunt u aanmaken via de inschrijven-knop.

Sanofi Netherlands BV

marian.verhoeven@sanofi.com