Deze cursus is verlopen

Circle of Life Cursus 2019

Van 19 tot en met 21 juni 2019 wordt op Vlieland de huisartsennascholing "Circle of Life" georganiseerd. Het programma van deze nascholing is gelijk aan die van de cursus van 2017 en 2018. Het concept van de "Circle of Life" is het wel en wee van een aantal orgaansystemen gedurende verschillende fasen van ons leven en dit vormt de rode draad van deze nascholing.

875
18 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 875

Beroepen

Anesthesioloog
18 Punten
ABAN
Arts
18 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
18 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
18 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
18 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Met behulp van 10 huisartsen en specialisten met veel nascholingservaring is een interactief programma opgesteld waarin kennisoverdracht en workshops elkaar afwisselen. Verschillende orgaansystemen worden besproken en het programma is onderverdeeld in leeftijdsfase waarbij aan de volgende onderwerpen worden behandeld. Als we kijken naar verschillende orgaansystemen, zoals bijvoorbeeld het ademhalingstelsel, het spijsverteringsstelsel of het urinewegstelsel, brengt elke leeftijdsfase andere problematiek met zich mee waar u als huisarts in uw dagelijkse praktijk mee geconfronteerd wordt. Deze problematiek vormt de kern van plenaire kennisoverdrachten en interactieve workshops van de cursus "Circle of Life". Onder andere de volgende onderwerpen zullen aan bod komen: Kinderen: ADHD, kinderurologie en voedselallergie Volwassenen: spirometrie workshops, ontsteking aan de darm, het rode oog en astma Ouderen: incontinentie ontlasting en ‘oud en benauwd’ Verder staat ‘het grote cardiologie ganzenbordspel’ op het programma. En op de laatste dag komen verschillende vaardigheden aan bod in de doe-workshops over o.a.: corpus alineum verwijderen uit oog, hormoonspiraal insertietraining, tapen, intracutaan hechten en spirometrie blazen.

Inleiding

Van 19 tot en met 21 juni 2019 wordt op Vlieland de huisartsennascholing "Circle of Life" georganiseerd. Het programma van deze nascholing is gelijk aan die van de cursus van 2017 en 2018.

Het concept van de "Circle of Life" is het wel en wee van een aantal orgaansystemen gedurende verschillende fasen van ons leven en dit vormt de rode draad van deze nascholing.

Federatie WDH Midden-Nederland

info@wdhmn.nl
61, Dalplein, Soest, 3762BN