Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Circle of Life Cursus 2019

  Van 19 tot en met 21 juni 2019 wordt op Vlieland de huisartsennascholing "Circle of Life" georganiseerd. Het programma van deze nascholing is gelijk aan die van de cursus van 2017 en 2018.

  Het concept van de "Circle of Life" is het wel en wee van een aantal orgaansystemen gedurende verschillende fasen van ons leven en dit vormt de rode draad van deze nascholing.

  place Oost-Vlieland
  add 18.0 punten
  euro_symbol € 875.00
  event 19-06-2019 tot 21-06-2019
  access_time 08:00 - 17:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  19-06-2019 t/m 21-06-2019 08:00 - 17:00 Oost-Vlieland
  description

  Omschrijving

  Met behulp van 10 huisartsen en specialisten met veel nascholingservaring is een interactief programma opgesteld waarin kennisoverdracht en workshops elkaar afwisselen. Verschillende orgaansystemen worden besproken en het programma is onderverdeeld in leeftijdsfase waarbij aan de volgende onderwerpen worden behandeld. Als we kijken naar verschillende orgaansystemen, zoals bijvoorbeeld het ademhalingstelsel, het spijsverteringsstelsel of het urinewegstelsel, brengt elke leeftijdsfase andere problematiek met zich mee waar u als huisarts in uw dagelijkse praktijk mee geconfronteerd wordt. Deze problematiek vormt de kern van plenaire kennisoverdrachten en interactieve workshops van de cursus "Circle of Life". Onder andere de volgende onderwerpen zullen aan bod komen: Kinderen: ADHD, kinderurologie en voedselallergie Volwassenen: spirometrie workshops, ontsteking aan de darm, het rode oog en astma Ouderen: incontinentie ontlasting en ‘oud en benauwd’ Verder staat ‘het grote cardiologie ganzenbordspel’ op het programma. En op de laatste dag komen verschillende vaardigheden aan bod in de doe-workshops over o.a.: corpus alineum verwijderen uit oog, hormoonspiraal insertietraining, tapen, intracutaan hechten en spirometrie blazen.

  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland IA06-170
  mail_outline gaia@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN SOEST AMERSFOORT

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  keyboard_arrow_up