• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Arbeidsomstandigheden en wetgeving

  Om werkgevers en werknemers meer te betrekken bij het arbobeleid is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) veranderd. De vernieuwde wet – die sinds 1 juli 2017 geldt – heeft gevolgen voor de werkgever, de werknemer, de bedrijfsarts en de preventiemedewerker.


  De vernieuwde Arbowet vormt het kader van jouw advies bij arbeid, inzetbaarheid en risico’s. Wil jij je kennis op dit terrein opfrissen? En wil je leren hoe je die vertaalt naar jouw dagelijkse praktijk? Doe dan deze praktische module over arbowetgeving en handhavingskaders.

  place Utrecht
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 395.00
  access_time 09:30 - 16:30

  € onderdeel juridische aspecten van Arbeid en Gezondheid

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  18-11-2019 09:30 - 16:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

   Deze dag is onderdeel van de meerdaagse module Juridische aspecten van Arbeid en gezondheid. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.


  Tijdens deze praktische module word je op een interactieve manier op de hoogte gebracht van de meest relevante wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsomstandigheden en aansprakelijkheid. We beginnen met een uitleg over de systematiek en opbouw van de arbowet. Vervolgens gaan we dieper in op rechten en plichten voor werkgever en werknemer. We behandelen de aansprakelijkheid van de arboprofessional, de handhaving en de rol van de arbeidsinspectie. Je leert uitleggen hoe aansprakelijkheid in de arbowetgeving is georganiseerd en wordt op de hoogte van de actuele (Europese) ontwikkelingen. Ook leer je hoe je deze kennis vertaalt naar de praktijk. Ten slotte maak je kennis met het uitvoeringsbeleid en instrumentarium van de Inspectie SZW.


  Het programma biedt veel ruimte voor discussie en de inbreng van eigen casuïstiek.


  Het onderwijs wordt verzorgd door advocaten en juristen die zijn gespecialiseerd op het gebied van arbeid & gezondheid. Zij zijn onder meer werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam, advocatenkantoren en TNO Arbeid.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze eendaagse module:

  • ben je op de hoogte van de meest relevante wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsomstandigheden en aansprakelijkheid.
  • ken je de consequenties van het beleid voor zowel de werkgever als de werknemer.
  • weet je hoe je de wet- en regelgeving moet toepassen bij jouw advies over arbeidsomstandigheden.
  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up