Deze cursus is verlopen

Studiereis UFA 2019

psychische problemenSociale problemen

We gaan weer op reis! Van woensdag 26 t/m vrijdag 28 juni gaan we naar Londen! We gaan kijken hoe in Engeland de organisatie en samenwerking over domeinen heen en de ANW georganiseerd is.

500
15 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 500
Opmerking :De kosten bedragen €1.500,- per persoon. Werk je als huisarts in een UFA specifieke wijk en/of als medewerker in loondienst bij een UFA-praktijk? Dan bedragen de kosten €500,- per persoon. Dit is inclusief reis, verblijf en maaltijden.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
15 Punten
ABC1
Huisarts
15 Punten
ABC1
Physician Assistant
15 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
15 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Organisatie en financiering 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Voor de organisatie en samenwerking over domeinen heen bekijken we hoe in de wijk en in de stad de samenhang tussen zorg (huisartsen, ziekenhuizen, wijkverpleging/thuiszorg), de GGZ en de maatschappelijke organisaties (wijkteams, maatschappelijk werk, jeugdzorg, ouderenzorg) geregeld is. Ook bekijken we hoe de beleidsmakers (NHS, overheid) hier mee omgaan.

We bekijken daarnaast specifiek de ANW (avond nacht weekend) zorg aldaar, zowel de medische als de niet-medische zorg.


We bezoeken een groot centrum in een achterstandswijk en het University College London Hospital, waar Marcel Levi de scepter zwaait. Marcel is voormalig bestuursvoorzitter van het AMC en met hem spreken we over de verschillen tussen het Engelse en het Nederlandse gezondheidszorgsysteem, en wat wij kunnen leren van de Britten. Ook bezoeken we los van elkaar specifieke medische, GGZ, maatschappelijke en beleids-instellingen – zodat iedere deelnemer in de Engelse keuken van zijn eigen achtergrond kan kijken.

Inleiding

We gaan weer op reis! Van woensdag 26 t/m vrijdag 28 juni gaan we naar Londen! We gaan kijken hoe in Engeland de organisatie en samenwerking over domeinen heen en de ANW georganiseerd is.

Programma

We vertrekken woensdag 26 juni om 14.00 uur vanuit Utrecht en komen vrijdagavond 28 juni laat in de avond weer terug. We gaan weer met de super speciale VIP-bus van Henk, waardoor uitwisselen en netwerken niet alleen praktisch maar ook erg leuk is! Ook werken we opdrachten uit zodat onze opgedane ervaringen aldaar leiden tot concrete plannen bij ons. Ger is opnieuw onze reisleider. Dus alle randzaken van de reis zullen weer tiptop geregeld zijn.

Leerdoelen

Na afloop van de reis hebben deelnemers:

* inzicht in complexiteit van de zorg in populatie met een hoog percentage aan "stapeling van gezondheidsbedreigende factoren"

* oog voor ondoelmatige aspecten van de reguliere aanpak van deze zorg in de eerste lijn

* met professionals uit het medische en sociale domein een gemeenschappelijke "taal" ontwikkeld om bestaande projecten in de wijk (beter) te kunnen voortzetten en nieuwe te starten, die een doelmatiger zorg willen bereiken

* meer kennis over de relatie zorgverzekeraar/overheid/zorgverleners

* hun netwerk uitgebreid en verstevigd

* voldoende ideeën om het fondsgeld van UFA zinvol in te zetten voor projecten

Federatie WDH Midden-Nederland

info@wdhmn.nl
61, Dalplein, Soest, 3762BN