Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Studiereis UFA 2019

  We gaan weer op reis! Van woensdag 26 t/m vrijdag 28 juni gaan we naar Londen! We gaan kijken hoe in Engeland de organisatie en samenwerking over domeinen heen en de ANW georganiseerd is.

  place Amersfoort
  add 15.0 punten
  euro_symbol € 500.00
  event 26-06-2019 tot 28-06-2019
  access_time 08:00 - 17:00

  € De kosten bedragen €1.500,- per persoon. Werk je als huisarts in een UFA specifieke wijk en/of als medewerker in loondienst bij een UFA-praktijk? Dan bedragen de kosten €500,- per persoon. Dit is inclusief reis, verblijf en maaltijden.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  26-06-2019 t/m 28-06-2019 08:00 - 17:00 Amersfoort
  description

  Omschrijving

  Voor de organisatie en samenwerking over domeinen heen bekijken we hoe in de wijk en in de stad de samenhang tussen zorg (huisartsen, ziekenhuizen, wijkverpleging/thuiszorg), de GGZ en de maatschappelijke organisaties (wijkteams, maatschappelijk werk, jeugdzorg, ouderenzorg) geregeld is. Ook bekijken we hoe de beleidsmakers (NHS, overheid) hier mee omgaan.

  We bekijken daarnaast specifiek de ANW (avond nacht weekend) zorg aldaar, zowel de medische als de niet-medische zorg.


  We bezoeken een groot centrum in een achterstandswijk en het University College London Hospital, waar Marcel Levi de scepter zwaait. Marcel is voormalig bestuursvoorzitter van het AMC en met hem spreken we over de verschillen tussen het Engelse en het Nederlandse gezondheidszorgsysteem, en wat wij kunnen leren van de Britten. Ook bezoeken we los van elkaar specifieke medische, GGZ, maatschappelijke en beleids-instellingen – zodat iedere deelnemer in de Engelse keuken van zijn eigen achtergrond kan kijken.

  list

  Programma

  We vertrekken woensdag 26 juni om 14.00 uur vanuit Utrecht en komen vrijdagavond 28 juni laat in de avond weer terug. We gaan weer met de super speciale VIP-bus van Henk, waardoor uitwisselen en netwerken niet alleen praktisch maar ook erg leuk is! Ook werken we opdrachten uit zodat onze opgedane ervaringen aldaar leiden tot concrete plannen bij ons. Ger is opnieuw onze reisleider. Dus alle randzaken van de reis zullen weer tiptop geregeld zijn.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van de reis hebben deelnemers:

  * inzicht in complexiteit van de zorg in populatie met een hoog percentage aan "stapeling van gezondheidsbedreigende factoren"

  * oog voor ondoelmatige aspecten van de reguliere aanpak van deze zorg in de eerste lijn

  * met professionals uit het medische en sociale domein een gemeenschappelijke "taal" ontwikkeld om bestaande projecten in de wijk (beter) te kunnen voortzetten en nieuwe te starten, die een doelmatiger zorg willen bereiken

  * meer kennis over de relatie zorgverzekeraar/overheid/zorgverleners

  * hun netwerk uitgebreid en verstevigd

  * voldoende ideeën om het fondsgeld van UFA zinvol in te zetten voor projecten

  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland IA06-170
  mail_outline gaia@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN SOEST AMERSFOORT

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  keyboard_arrow_up