Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Laego symposium. Ontpillen, waarom (niet)?

  Wat is passende medicatie bij ouderen met multimorbiditeit en een beperkte levensverwachting? Wat is zinvolle preventieve medicatie en waar ligt de grens met overbehandeling? Er is nauwelijks wetenschappelijk onderzoek gedaan bij deze doelgroep, dus waar baseren we ons beleid op? Geloof in effectiviteit door extrapolatie van gegevens of angst voor bijwerkingen en wantrouwen tegen de farmaceutische industrie? Is de wens van patient en familie leidend? Of zijn het gewoon de ingeslepen routines bij iedereen? Stoppen kost tijd en geeft gedoe, maar doorgaan kost geld en geeft soms ook gedoe. Wat is wijsheid?? Veel vragen en dilemma’s waar we mee aan de slag gaan. Rob van Marum is de expert in Nederland op dit gebied en werkt, samen met anderen, aan de richtlijn ‘describing’. Met zijn kennis en visie en in discussie met andere deelnemers helpen we deelnemers op weg naar ‘wijsheid’.

  place Zeist
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 95.00
  event 28-06-2019
  access_time 13:30 - 16:15

  € .

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  28-06-2019 13:30 - 16:15 Zeist
  description

  Omschrijving

  Doelgroep

  Afstuderende kaderartsen eerstelijns ouderengeneeskunde, genodigden uit hun netwerk, Laegoleden, belangstellende artsen, verpleegkundig specialisten, ouderen.

  list

  Programma

  13:00 - 13:35 Welkom Laego bestuur

  13:35 - 13:45 Opening

  Birgit Oostveen (huisarts) & Janneke de Wal (so)

  13:45 - 14:45 Ontpillen, waarom (niet)? Prof. Dr. Rob van Marum

  15:00 - 16:00 Discussie Iedereen

  16:00 - 16:15 Afsluiting Laego bestuur

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na dit symposium zijn deelnemers zich meer bewust van de vaak gevoelsmatige grondslag voor het maken van keuzes in het eigen voorschrijf- en stopbeleid en zijn zij zich meer bewust van de mechanismen die deze keuze mede sturen, zoals marketing, opvattingen aangaande je rol als arts, vragen van patient en familie. Tevens hebben deelnemers inzicht gekregen in de mogelijkheden om goede gefundeerde informatie te vinden en hebben ze meer inzicht gekregen in hun rol als kaderarts ouderengeneeskunde: Hoe dragen we allen bij aan een zo rationeel mogelijk voorschrijfbeleid van medicatie bij (kwetsbare) ouderen?

  business

  Organisatie

  business Boerhaave Nascholing
  mail_outline boerhaavenascholing@lumc.nl
  place Hippocratespad 21 2333 ZD LEIDEN

  Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.

  keyboard_arrow_up