Deze cursus is verlopen

Masterclass "Goed gestemd ouder worden.... DAT KAN

psychische problemen

Een op de drie ouderen kampt met depressieve (somberheid) en angstklachten en veel ouderen denken dat deze klachten nu eenmaal horen bij het ouder worden. Dat is zeker niet het geval. Depressieve en angstklachten beïnvloeden in ernstige mate negatief de kwaliteit van leven. Bovendien kunnen de klachten een voorbode zijn van een volwaardige depressie of angststoornis. Reden genoeg dus om 'er op tijd bij te zijn'. Echter, het herkennen va...

50
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 50

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Communicatie 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

In deze masterclass wordt stilgestaan bij drie effectieve stemmingsverbeterende methoden. Ook wordt aandacht besteed aan het herkennen van somberheid en angst, het de oudere helpen erkennen van de problematiek en het begeleiden van de oudere bij het oppakken van een stemmingsverbeterende methode.

Inleiding

Een op de drie ouderen kampt met depressieve (somberheid) en angstklachten en veel ouderen denken dat deze klachten nu eenmaal horen bij het ouder worden. Dat is zeker niet het geval. Depressieve en angstklachten beïnvloeden in ernstige mate negatief de kwaliteit van leven. Bovendien kunnen de klachten een voorbode zijn van een volwaardige depressie of angststoornis. Reden genoeg dus om 'er op tijd bij te zijn'. Echter, het herkennen van stemmingsproblematiek is lastig, niet alleen voor de oudere zelf, maar ook voor diens naasten en voor zorgverleners. Gelukkig zijn hier diverse hulpmiddelen voor.

Programma

De masterclass duurt van 16.00-18.00 uur.

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.