Deze cursus is verlopen

Ongecontroleerd astma, wat nu?

Respiratorius

In deze interactieve nascholing volgt u een patiënt, die zich met astma-klachten bij de huisarts presenteert. De patiënt vertelt over zijn klachten en de behandeling die heeft plaatsgevonden. U wordt uitgedaagd mee te denken wat de volgende stappen zijn in zijn behandeling.  De patiënt wordt uiteindelijk doorgestuurd naar de longarts. Daardoor wordt duidelijk wat de 2de lijn kan betekenen voor patiënten met moeilijk behandelbaar en...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
02 Apr 2019
01 Apr 2020
3 Punten
ABC1
Huisarts
02 Apr 2019
01 Apr 2020
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
02 Apr 2019
01 Apr 2020
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
02 Apr 2019
01 Apr 2020
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Doelgroep: deze nascholing is bestemd voor huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en apothekers en de inhoud is specifiek voor deze doelgroep bestemd en inhoudelijk goedgekeurd. Het is dan ook niet toegestaan dat anderen dan bovengenoemden aan deze nascholing deelnemen.


Heeft u interesse in deze nascholing, klik op de 'inschrijven' button en klik onderin het nieuwe scherm op 'aanmelden interesselijst' (hiervoor moet u wel ingelogd zijn).


Geef a.u.b. aan:

  • functie
  • gewenste provincie
  • naam Zorggroep

De interesselijsten worden 1x per twee weken geinventariseerd.


AstraZeneca neemt contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Inleiding

In deze interactieve nascholing volgt u een patiënt, die zich met astma-klachten bij de huisarts presenteert. De patiënt vertelt over zijn klachten en de behandeling die heeft plaatsgevonden. U wordt uitgedaagd mee te denken wat de volgende stappen zijn in zijn behandeling. 

De patiënt wordt uiteindelijk doorgestuurd naar de longarts. Daardoor wordt duidelijk wat de 2de lijn kan betekenen voor patiënten met moeilijk behandelbaar en ernstig astma, zowel qua diagnostiek als in de behandeling. Als de casus helemaal is doorgesproken, krijgt de scholing meer het karakter van een workshop waarin u met collega’s/zorgpartners in de regio bespreekt wat bij u goed loopt en hoe verwijsstructuren wellicht verbeterd kunnen worden.


Dit alles wordt op interactieve wijze besproken. 

Leerdoelen

Na het volgen van deze nascholing:

- bent u in staat om patiënten met ongecontroleerd astma te herkennen in uw praktijk;

- bent u bekend met de waarde en rationale van doorverwijzing naar de 2de lijn voor aanvullend onderzoek;

- bent u bekend met de verschillende opties die de longarts heeft in de behandeling van moeilijk behandelbaar en ernstig astma;

- hebt u zicht op eventuele knelpunten in lokale verwijsstructuren en wordt een eerste aangezet gegeven voor verbetering hiervoor.

AstraZeneca BV

jeanette.vandenberg@astrazeneca.com
582, Prinses Beatrixlaan, Den Haag, 2595BM