• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Ongecontroleerd astma, wat nu?

  In deze interactieve nascholing volgt u een patiënt, die zich met astma-klachten bij de huisarts presenteert. De patiënt vertelt over zijn klachten en de behandeling die heeft plaatsgevonden. U wordt uitgedaagd mee te denken wat de volgende stappen zijn in zijn behandeling. 

  De patiënt wordt uiteindelijk doorgestuurd naar de longarts. Daardoor wordt duidelijk wat de 2de lijn kan betekenen voor patiënten met moeilijk behandelbaar en ernstig astma, zowel qua diagnostiek als in de behandeling. Als de casus helemaal is doorgesproken, krijgt de scholing meer het karakter van een workshop waarin u met collega’s/zorgpartners in de regio bespreekt wat bij u goed loopt en hoe verwijsstructuren wellicht verbeterd kunnen worden.


  Dit alles wordt op interactieve wijze besproken. 

  place Den Haag
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 18:00 - 21:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  02-04-2019 18:00 - 21:30 Den Haag
  20-05-2019 18:00 - 21:30 Den Haag
  description

  Omschrijving

  Doelgroep: deze nascholing is bestemd voor huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en apothekers en de inhoud is specifiek voor deze doelgroep bestemd en inhoudelijk goedgekeurd. Het is dan ook niet toegestaan dat anderen dan bovengenoemden aan deze nascholing deelnemen.


  Heeft u interesse in deze nascholing, klik op de 'inschrijven' button en klik onderin het nieuwe scherm op 'aanmelden interesselijst' (hiervoor moet u wel ingelogd zijn).


  Geef a.u.b. aan:

  • functie
  • gewenste provincie
  • naam Zorggroep

  De interesselijsten worden 1x per twee weken geinventariseerd.


  AstraZeneca neemt contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze nascholing:

  - bent u in staat om patiënten met ongecontroleerd astma te herkennen in uw praktijk;

  - bent u bekend met de waarde en rationale van doorverwijzing naar de 2de lijn voor aanvullend onderzoek;

  - bent u bekend met de verschillende opties die de longarts heeft in de behandeling van moeilijk behandelbaar en ernstig astma;

  - hebt u zicht op eventuele knelpunten in lokale verwijsstructuren en wordt een eerste aangezet gegeven voor verbetering hiervoor.

  business

  Organisatie

  business AstraZeneca BV
  mail_outline jeanette.vandenberg@astrazeneca.com
  place Prinses Beatrixlaan 582 2595 BM Den Haag

  Onze missie is de grenzen van de wetenschap te verkennen om levensreddende medicijnen te ontwikkelen. AstraZeneca gaat verder; gepersonaliseerde medicinale zorg gaat om het juiste geneesmiddel voor de juiste patiënt.

  keyboard_arrow_up