Deze cursus is verlopen

Positieve Gezondheid PlusPraktijk

Deze scholing wordt aangeboden aan alle huisartsen, POH-S, POH-GGZ en diabetesverpleegkundigen van de PlusPraktijk groep 2.  Niet inschrijven als u niet tot deze groep behoort!!! 

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Samenwerken 20 %
Communicatie 60 %
Omschrijving

Omschrijving

Wat is een PlusPraktijk

Een PlusPraktijk is een huisartsenpraktijk van de toekomst. Een huisartsenpraktijk waar patiënten zelf de regie hebben, patiënten doelmatig worden behandeld en de huisarts de regisseur is van de zorg in de wijk.

Een PlusPraktijk kenmerkt zich door maximale transparantie in praktijkvoering en prestaties. Daarbij staat het delen van best practices tussen de huisartsenpraktijken ook centraal.

Samen sta je sterker dan alleen bij het bewerkstelligen van duurzame, toekomstbestendige huisartsenzorg. Om duurzame, toekomstbestendige huisartsenzorg te behalen gaan de PlusPraktijken gedurende een periode van 5 jaren met verschillende interventies op het gebied van Patiënt empowerment, Doelmatige zorg en Wijkgerichte zorg aan de slag. In totaal doen 15 huisartsenpraktijken uit de regio mee aan dit project. De eerste groep met 6 huisartsenpraktijken is op 1 juli 2018 gestart.

Inleiding

Deze scholing wordt aangeboden aan alle huisartsen, POH-S, POH-GGZ en diabetesverpleegkundigen van de PlusPraktijk groep 2. Niet inschrijven als u niet tot deze groep behoort!!!




Leerdoelen

  • De cursist heeft inzicht in het werken vanuit PG in de huisartsenpraktijk van Hans Peter Jung en andere praktijkvoorbeeld over het werken met PG
  • De cursist heeft inzicht in de randvoorwaarden om te werken met PG in een huisartsenpraktijk, zoals tijdsduur consult en financiën
  • De cursist heeft praktische handvatten en tips mee naar huis gekregen om zelf aan de slag te gaan met PG in de eigen huisartsenpraktijk
  • De cursist heeft zelf geoefend met het invullen en bespreken van het spinnenweb
  • De cursist heeft inzicht in de wijze waarom met de uitkomsten van een spinnenweb in de huisartsenpraktijk aan de slag kan worden gegaan.


WDH Heuvelland IA06-280

p.schunck@planet.nl
81, Wilhelminasingel, MAASTRICHT, 6221BG