Deze cursus is verlopen

Reanimatie en AED

CirculatoriusBloed/Organen

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de training AED & reanimatie. De training duurt ca. 2,5 uur. Gedurende een afwisselend programma van theorie en praktijk leert u volgens de Richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) een persoon te reanimeren en defibrilleren. Er wordt tijdens de cursus veel aandacht besteed aan het praktisch oefenen en reanimatie en de AED zullen ruimschoots aan bod komen. De instructeurs zijn...

50
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 50

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Men leert de basale reanimatie bij een baby/kind of volwassene toe te passen in combinatie met een Automatische Externe Defibrillator (AED). Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Werking en bediening AED
  • Basale reanimatie in combinatie met de AED
  • Eigen ervaringen
  • Stabiele zijligging
  • Bijzondere omstandigheden
  • Oefenen van diverse reanimatiescenario’s
  • Onderhoud AED

Inleiding

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de training AED & reanimatie. De training duurt ca. 2,5 uur. Gedurende een afwisselend programma van theorie en praktijk leert u volgens de Richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) een persoon te reanimeren en defibrilleren. Er wordt tijdens de cursus veel aandacht besteed aan het praktisch oefenen en reanimatie en de AED zullen ruimschoots aan bod komen. De instructeurs zijn werkzaam in de professionele hulpverlening op de Spoedeisende Hulp of Ambulancedienst.

Geadviseerd wordt de training jaarlijks te herhalen. Indien u de training heeft gevolgd via de Doktersacademie ontvangt u op basis van de adviezen (European Resuscitation Council/Nederlandse Reanimatie Raad) jaarlijks een reminder. Het certificaat is twee jaar geldig. De jaarlijkse herhaling is voor de diensten bij Dokterswacht Friesland geen verplichting. U dient daarvoor wel in bezit te zijn van een geldig certificaat.


Let op: De Doktersacademie verzorgt bij- en nascholing voor huisartsen en aan de huisartsenzorg gerelateerde zorgverleners, praktijkondersteuners (POH-GGZ en POH-S) en doktersassistenten in Friesland. Alleen inschrijven als u tot deze doelgroep behoort!!

Doktersacademie Friesland

info@doktersacademie.nl
704786
70, K.R. Poststraat, Heerenveen, 8441ER