• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Online nascholing: Web TV De rol van ICS bij de behandeling van COPD

  Het gebruik van inhalatiecorticosteroïden (ICS) bij de behandeling van COPD staat ter discussie. Anders dan bij astma vormen ICS bij COPD namelijk niet de hoeksteen van de medicamenteuze behandeling en adviseert de meest recente NHG-Standaard COPD om ICS alleen voor te schrijven bij een beperkte groep patiënten met COPD. Maar welke patiënten met COPD hebben nu baat bij behandeling met ICS en wat doen we met die patiënten die een ICS krijgen, waar dat niet nodig is?

  Let op: Om deze nascholing te volgen moet u inloggen op Medclass.

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  description

  Omschrijving

  Deze en andere vragen over de behandeling van COPD met ICS in de dagelijkse praktijk komen aan bod tijdens deze interactieve web-tv uitzending. Een longarts en huisarts bespreken deze vragen aan de hand van de meest recente inzichten en leggen uit wat dat voor uw patiënten betekent.

  Sprekers

  Dr. E. (Erik) Bischoff, kaderarts en senior onderzoeker Astma en COPD, Nijmegen

  Dr. F.M.E. (Frits) Franssen, longarts, CIRO, Horn

  Tom van ‘t Hek, voormalig huisarts en moderator


  Doet u voor het eerst een online activiteit van Boehringer Ingelheim op Mednet, maak dan een account aan. Vul uw gegevens in, en volg direct de nascholing!

  Deelname is gratis. Na afloop wordt uw deelname aangemeld bij GAIA.

  list

  Programma

  2 uur Welke patiënten met COPD hebben nu baat bij behandeling met ICS en hoe gaan we om met de situatie waarin patiënten daar mogelijk geen baat bij hebben?

  business

  Organisatie

  business Boehringer Ingelheim BV
  mail_outline MedClass.ALK@boehringer-ingelheim.com
  place Comeniusstraat 6 1817 MS Alkmaar

  Het doel van het onderzoeksgerichte farmaceutische bedrijf Boehringer Ingelheim is het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van leven van patiënten. De focus ligt op ziekten waarvoor tot op heden nog geen bevredigende behandelingsopties bestaan. Het bedrijf concentreert zich daarom op de ontwikkeling van innovatieve therapieën die het leven van patiënten kunnen verlengen.

  keyboard_arrow_up